Arınç: AKP dinci bir parti değildir

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 19 Haziran 2007 20:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mehmed Hakkı ÖZBAYIR- Ertan KORKMAZ- Evren KASIRGA/MANİSA, (DHA)

TBMM Başkanı ve AKP Manisa Milletvekili Bülent Arınç, ?Sandalyelerin en güzellerine oturdum. Ama günü geldiğinde o sandalyenin daha güzelini can kardeşimin önüne koydum. Bundan dolayı hiç üzülmedim? derken gözyaşlarına hakim olamadı. Irkçılık, dincilik yapılması durumunda bütünlüğün bozulacağını vurgulayan Arınç, ?Bazıları hala sersem sersem ?AKP dinci bir partidir, İslami kökenli bir partidir' diye konuşuyor. Hayır. 50 defa söyledik. 51'inci defa söylüyorum. AKP dinci bir parti değildir. Biz cici, cücü parti değiliz? diye konuştu.

Arınç, AKP Manisa milletvekili adayları Hüseyin Tanrıverdi, Mehmet Çerçi, Recai Berber, İsmail Bilen, Bahadır Yenişehirlioğlu, Süleyman Turgut, Şule Tunalı, Murat Erbil ve Ramazan Sevinç'in tanıtım toplantısına katıldı. Belediye Kültür Sitesi Lale Salonu'ndaki toplantıda konuşan Arınç, ?Sözün odun gibi olsun ama hakikat olsun diye düşünerek karakterim icabı siyasette de sözümün eri oldum. Birilerinin kafasına odun gibi inen sözler söylemişimdir, Allah biliyor yalakalık yapmadım, yalan söylemedim. Küplerimi doldurmadım, banka ihalelerine girmedim? dedi.

Sandalyelerin en güzellerine oturduğunu belirten Arınç, ?Ama günü geldiğinde o sandalyenin daha güzelini can kardeşimin önüne koydum. Ve bundan dolayı hiç üzülmedim? derken gözyaşlarına hakim olamadı.

Irkçılık, dincilik yapılması durumunda bütünlüğün bozulacağını vurgulayan Arınç, ?Bu inancımızı yaşıyor ve yaşatmaya çalışıyoruz. Ama biz ideolojik bir parti değiliz. Dinci partiler bilmem neci partiler, dünyanın hiçbir yerinde adam olmadı. Türkiye'de de olmadığını çok iyi biliyoruz. Böyle bir parti olmaya ihtiyacımız yok. Biz herkesi kucaklayan, herkese saygılı olan, herkesin inancından dolayı kınanmaması gerektiğine inanan insanların kurduğu bir partiyiz. Bence gerçek laiklik de bu? diye konuştu.

?KİMSE BİZE ŞEHİTLİĞİ ANLATMASIN'

Hiç kimsenin bayrak ve şehitler üzerinden siyaset yapmaya hakkı bulunmadığını belirten Arınç ?Hiç kimse bize şehitliği anlatmasın. Bunları benden daha iyi bilen bir kişi yoktur. Allah hepimize şehitlik mertebesi nasip etsin. Milliyetçilik lafla değil, milleti sevmekle, millete yaptığın hizmetle olur? dedi.

Şehit Yarbay Melih Gülova'nın Manisa'daki cenaze töreninde, kendisi aleyhinde sloganlar atıldığını hatırlatan Arınç, şunları söyledi:

?1980 olayları sonrası 41 ülkücünün İzmir Sıkıyönetim Mahkemesi'nde davalarında avukatlığını yaptım. Ülkücülerle aram o tarihlerden beri hep iyi olmuştur. Ben bu çocukları tanırım. Ama o dönemle bu dönem ülkücüleri arasında dağlar kadar fark var. 50 yılını Manisa'da geçirmiş olan bir kişiye nasıl hain dersiniz? Bu millet çok hainler gördü. Allah'a çok şükür alnımız açık ve başımız diktir. Ben o kardeşlerime olan haklarımın tamamını helal ediyorum. Hepsi evime gelmişlerdir, hepsi beni hayatım boyunca desteklemişlerdir. Hepsi bizim yaptığımız her hayırlı işe destek olmuşlardır. Ama, ben bugün yaşça biraz küçük olanları tanımakta zorluk çekiyorum. Sadece onlar değil, kendilerine 'ulusalcı' ismini vermiş bir elin parmaklarını geçmeyecek birkaç tane insan, bütün bunlara katılmış olabilir. Türkiye 70 milyon, siz 70 kişisiniz, acıyorum sizlere.?

Arınç, ?Aday tanıtım törenini bahane ederek konuşuyorum, Meclis Başkanı sıfatımla konuşmuyorum. Bir Manisa milletvekili olarak ve bir ay sonra kantara çıkacak bir aday olarak konuşuyorum, öyle biliyorsunuz değil mi?? dedi.

Genel seçimin AKP ve CHP kutuplu olacağını ileri süren Arınç, Demokrat Partili, Anavanlı ve Büyük Birlik Parlililer'i, AKP'ye oy vermeye çağırdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber