Bakan Çelik'ten YÖK'ün başörtüsü soruşturmasına tepki: Boş işler

Haber Giriş : 20 Haziran 2007 06:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yükseköğretim Kurulu'nun Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün kızı Kübra Gül'ün başörtüsüyle mezuniyet törenine katılmasını gerekçe göstererek, Bilkent Üniversitesi hakkında soruşturma açmasına Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'ten tepki geldi.

Engelli öğrencilere tekerlekli sandalye dağıtım törenine katılan Bakan Çelik, konuyla ilgili gazetecilerin sorularına muhatap oldu. Çelik, "Biz önemli işlerle uğraşıyoruz. Boş işlerle değil." cevabını verdi.

Öte yandan, Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında bir protokol imzalandı. Protokol çerçevesinde, Doğan Çağlar Ortopedik Engelliler Meslek Lisesi'nde tekerlekli sandalye temini ve dağıtım töreni gerçekleştirildi. Törende konuşan Çelik, AK Parti hükümeti döneminde özel eğitim alan çocukların sayısında yüzde 117 artış yaşandığını belirtti. Çocuğu özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerine giden ailelere ayda 404 YTL katkı yaptıklarını aktaran Çelik, "Böyle olunca maddi engeller ortadan kaldırılmış oluyor. Fakirlik, fukaralık mazereti öne sürülerek engelli yavrularımızı okul dışında bırakmak gibi kimsenin bir lüksü olamaz.'' dedi. Hedeflerinin eğitim çağında olan bütün engelli çocukları okula taşımak, olduğunu söyleyen Çelik, eğitim çağındaki 300 bin özürlü gence eğitim hizmeti götüreceklerini kaydetti. Okul mimarisinde "devrim'' niteliğinde değişiklikler yaptıklarını ifade eden Çelik, bütün okulların ortopedik engelli öğrenciler için rampaları, tuvaletleri ve asansörleri olacağını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber