İnternette indirim avcıları TT'nin araştırmasına takıldı

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 20 Haziran 2007 07:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Telekom'un bu ay başlattığı 14 YTL'lik ADSL kampanyası yüzlerce kişiyi internetsiz bıraktı.

Türk Telekom'un 14 YTL'lik internet kampanyasına katılmak isteyenler internetsiz kaldı. İndirimli kampanyadan faydalanmak için mevcut ADSL hatlarını kapattırıp yeni abonelik başvurusunda bulunanlar, TTNet'in geriye dönük araştırmasına takıldı. TTNet, yaptığı açıklamada 4 Haziran - 31 Ağustos tarihleri arasında TTNet ADSL abonesi olanların, 2008'e kadar aylık 29 YTL yerine sadece 14.99 YTL ödeyeceğini ve ayrıca ücretsiz modeme sahip olacağını açıklamıştı.

Eski aboneler isyan etti

14 YTL'ye TTNet'ten internet kampanyası büyük ilgi çekti. Ancak indirim sadece yeni abone olacak kişiler için geçerliydi. Aylık 30 YTL'ye ulaşan rakamlar ödemek zorunda olan pek çok eski abone bu duruma isyan ederken, birçok 'indirim avcısı' da hatlarını iptal ettirip yeniden ADSL abonesi olmak üzere TTNet'e başvurdu. Ancak Türk Telekom geriye dönük araştırma yaparak başvuruda bulunan kişinin daha önce bir aboneliği olup olmadığına bakıyor. Eğer daha önce bir ADSL'i var ve bu iptal edilmişse, yeni başvuruya indirimli kampanyadan yararlanma imkanı verilmiyor. Bu nedenle çok sayıda 'indirim avcısı'nın internetsiz kaldığı belirtiliyor.

TT'de modem kalmadı

TTNet'in kampanyasına katılanlara, bir de modem hediye ediliyor. Kablolu modemler piyasada 50 YTL'ye, kablosuz bağlantı sağlayan modemler ise 100 YTL'ye satılıyor. Bu nedenle ücretsiz modemin de 14 YTL'lik kampanyaya ilgiyi artırdığı belirtiliyor. TTNet, 14 YTL'lik kampanyaya başladıktan sonra beklediğinin ötesinde bir ilgi gördü. Bu nedenle TTNet, ADSL kampanyasına katılan yeni müşterilerine modem yetiştirmekte zorluk çekiyor. Pek çok abone, hattı açılıp parasını ödediği halde modem alamadığından şikayet ediyor. Kampanya kapsamında Airties, Zyxel ve Pikatel marka modemler hediye edileceği açıklanmıştı.

Bu kampanya da davalık oldu

Yeni tarifesi mahkeme sürecinde olan Türk Telekom ADSL kampanyası ile de mahkemelik durumda. Türk Telekom'un eski abonelerinden yüksek ücret alırken, aynı hizmeti verdiği yeni abonelerden düşük ücret aldığı, bu durumun tüketicilerin büyük itirazlarına neden olduğu gerekçesiyle uygulama mahkemelik oldu. Uygulamanın iptali için Hukukun Egemenliği Derneği Genel Başkanı Avukat Erdem Akyüz dava açtı.

Dernek, daha önce de açtığı davalar ile Türk Telekom'da sabit ücret alınması ve elektrik abonelerinden güç bedeli alınması uygulamalarını iptal ettirmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber