Okul şenliğinde öğretmenden ?Pe.. k' fıkrası

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 21 Haziran 2007 13:25, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

KONYA'nın Hüyük İlçesi'nde, Mevlana İlköğretim Okulu ile Hüyük Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen yıl sonu şenliklerinde sunuculuk yapan öğretmen İsmail Akgün'ün çocuklar ve velilerin önünde mikrofondan ?Pezevenk' fıkrasıanlattı.

Mevlana İlköğretim Okulu'nun yıl sonu şenliği, 15 Haziran Cuma günü okulun bahçesinde yapıldı. Şenliğe Hüyük Belediye Başkanı Ahmet Temiz, Hüyük İlçe Jandarma Bölük Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Hürrem Elmalı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Altınışık ile 500'ün üzerinde öğrenci ve veli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan şenliklerde söz alan Okul Müdürü Talat Peker, öğrenci ve velilerin tüm yılın stresini attıklarını belirterek, ?Velilerimiz ve öğrencilerimizle bir arada olmaktan son derce mutluyuz. Umarız bu güzel kaynaşma tüm okullara örnek olur. Şenliğimize destek veren belediyeye de teşekkür ediyoruz'' dedi.

Şenlikte ilk olarak mankenlik yarışması düzenlendi. Minik öğrenciler giydikleri yöresel ve modern kıyafetlerle yürüyüş yaptı. Aileler de mankenlere taş çıkartan miniklere alkışlarla destek verdi. Öğrenciler sahnede şarkı söylerken, mahalli sanatçılar da törene katılanları coşturdu. Etkinlikler kapsamında 6 aylık ile 1 yaş arasındaki bebeklerin katıldığı emekleme yarışması düzenlendi. Aileler bebeklerinin yarışı kazanması için büyük çaba gösterdi.

PEZEVENK FIKRASI ANLATTI

Proğramın sunuculuğunu yapan Mevlana İlköğretim Okulu sınıf öğretmeni İsmail Akgün ise etkinlik aralarında anlattığı fıkralarla öğrenci ve velileri güldürmeye çalıştı. Ancak Akgün'ün anlattığı ?Pezevenk' fıkrası bazı davetlilerin tepkisine neden oldu. İşte tepki çeken fıkra:? ?Adamın birisi birine ?pezevenk' der. Adam da kendisine ?pezevenk' diyen kişiyi mahkemeye verir. Duruşmaya çıkarlar. Hakim sorar: Sen bu adama pezevenk' dedin mi?. ?Evet dedim ama bizim oralarda bir adam ev yaptırırsa ve zengin olursa ?ne ev yaptırdı pezevenk' deriz. Bir güzel iş yaparsa ?işini biliyor pezevenk' deriz. Onun için ben kötü niyetle söylemedim.' der. Hakim davacıya sorar: Ne diyorsun arkadaş? Bak bu adam böyle söylüyor.' Davacı adam cevap verir: ?Valla ne diyeyim hakim bey. O kadar güzel savunma yaptı ki pezevenk.''

ŞİKAYET OLMAYINCA SORUŞTURMA AÇILMADI

Öğretmen Akgün'ün anlattığı fıkra, şenliğe gelen vatandaşların bir bölümünün tepkisini çekerken, bir bölümü ise alkışladı. Fıkrayı dinleyen protokol üyelerinin ise rahatsızlıkları yüzlerine yansıdı.

Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kaymakamlık yetkilileri fıkrayla ilgili herhangi bir şikayet gelmediğini ve herhangi bir soruşturma da açılmadığını söyledi. Fıkrayı anlatan İsmail Akgün ise, devlet memuru olduğu gerekçesiyle konuşmak istemediğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber