CHP, Gazi'den yüzde 90 oy bekliyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Haziran 2007 16:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP'nin Gaziosmanpaşa Gazi Mahallesindeki seçim bürosu törenle açıldı. Törene katılan CHP'nin İstanbul 2. bölge milletvekili adayları, büronun önünde toplanan partililere hedeflerini anlattı.

CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen, 22 Temmuz seçimlerinde gençlere ve kadınlara çok güvendiklerini söyledi. Gazi Mahallesinin içinden yetişen bir siyasetçi olarak, mahallede yaşayan vatandaşların önceki yıllarda yaşanan olaylardan büyük zarar gördüğünü bildiğini ifade eden Sevigen, ''Gazi Mahallesi sakinlerinin yaşadığı acıları ben biliyorum. Mahallelilerin ülkemizin laik ve demokratik yüzünü en iyi şekilde temsil ettiğine inanıyorum. Mahalle halkımızdan CHP'ye en az yüzde 90 oranında oy bekliyorum'' diye konuştu.

İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil de İstanbul 2. bölgeden yeniden aday olduğunu hatırlatarak, şöyle konuştu: ''Türkiye'nin durumu ortadadır. Son 4,5 yılda yoksulluk, yolsuzluk ve işsizlik büyük oranda artmıştır. Biz bu ülkeyi düzlüğe çıkarmak için halkımızın desteğine ihtiyaç duyuyoruz. Herkesi CHP'ye oy vermeye davet ediyorum.''

Milletvekili adaylarından Mustafa Özyürek, Türkiye'de demokrasinin temellerinin CHP döneminde atıldığını söyledi. Özyürek, CHP iktidarının daha müreffeh, huzurlu ve güvenli bir ülke profili çizeceğini kaydetti. İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu da ''AK Parti'nin, fakir fukara edebiyatı yaparak ülkeyi kuşatmaya çalıştığını'' ileri sürdü.

Adaylardan Necla Arat, İzmir, Ankara ve İstanbul'da yapılan Cumhuriyet mitinglerindeki desteği CHP çatısı altında seçimlerde de görmek istediğini anlattı. Adaylar, törenin sonunda el ele tutuşarak partilileri selamladı. Bu arada, adayların konuşmaları sırasında ''Ezilenlerin Sosyalist Platformu'' adına İstanbul 2. bölgeden bağımsız aday olan Füsun Bandır'ın caddenin karşısındaki seçim bürosundan müzik yayını yapılması, kısa süreli gerginliğe neden oldu. İki grup arasında tartışma yaşanırken, müziğin sesinin kapatılmasıyla gerginlik sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber