Erdoğan'a Adıyaman'da yoğun ilgi/ Resimli

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Haziran 2007 19:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BAŞBAKAN ERDOĞAN ADIYAMAN'DA

- ERDOĞAN, CHP-MHP KOALİSYONU SENARYOLARINI ELEŞTİRDİ

- BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN:

- "CHP'NİN ŞİMDİ DE BİR YAVRUSU OLDU, MHP"

- "BİZ YOLSUZLUKLA MÜCADELE EDİYORUZ, ONLAR ÇIKMIŞ DÜRÜSTLÜKTEN BAHSEDİYORLAR"

- "CHP'NİN BU ÜLKEDE DİKİLİ AĞACI YOK"

- "22 TEMMUZ'DA CHP'Yİ BOZGUNA UĞRATACAKSINIZ"

- "ESNAFI, ÇİFTÇİYİ, KÖYLÜYÜ FAİZE EZDİRMEDİK"

- DIŞİŞLERİ BAKANI VE BAŞBAKAN YARDIMCISI ABDULLAH GÜL:

- "HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNE YAKIŞMAYACAK ŞEYLERE ŞAHİT OLDUNUZ"

(FOTOĞRAFLI)

SALİH TEKİN-AHMET ARSLANTAŞ-HABİP DEMİRCİ-MUSTAFA ÖNDOĞAN

ADIYAMAN (İHA) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Adıyaman mitinginde muhalefeti eleştirdi, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yaşananları halka şikayet etti.

Ana uçağıyla Adıyaman Havaalanı'na gelen Başbakan Erdoğan ve Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ü Vali Halil Işık, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, milletvekili adayları ve partililer karşıladı. Havaalanından mitingin yapılacağı alana hareket eden Başbakan Erdoğan'ın konvoyunu helikopteri de takip etti. Bu arada havaalanına Başbakan Erdoğan'ı karşılamaya gelen partililere konvoy oluşturulmaması uyarıları yapıldı.

Polis ekiplerinin ikazlarına rağmen yine çok sayıda araç Erdoğan'a yol boyunca eşlik etti. Havaalanından şehir merkezine hareket eden Erdoğan'ı, yol boyunca partililer selamladı.

Sakarya Caddesi Emniyet Müdürlüğü yanında düzenlenen mitingde ilk olarak Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, halka seslendi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yaşananları anlatan Gül, "Ne yazık ki Türkiye'ye, demokratik bir ülkeye, hukukun üstün olduğu bir ülkeye yakışmayacak şeylere şahit oldunuz. Bunun için bu tepkinizi meydanda getiriyorsunuz. Olup bitenler ülkemize hiç yakışmadı" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise, AK Parti'nin milletin iktidarı olduğunu belirterek, "Yeter söz milletindir diye çıktığımız yola, yeter karar milletindir diyerek devam ediyoruz. Seçim beyannamemizi açıkladık, Durmak yok, yola devam dedik" dedi. AK Parti öncesinde yaşanan ekonomik sıkıntıları dile getiren Erdoğan, hükümetleri döneminde verdikleri sözleri tuttuklarını, ithal ürünlür dışındaki ürünlere zam yapmadıklarını kaydetti. Koalisyon hükümetleri döneminde 22 bankanın fona devredildiğini, bunun faturası olan 4 0milyar doların milletin cebinden çıktığını kaydeden Erdoğan, "Gene gelmişler, millete dürüstlük yapıyorlar. Hele bir tanesi var ki biliyorsunuz. Onun bankasında da aynı şeyler vardı" diye konuştu.

Devletin işçiye, memura olan 13.5 katrilyonluk nema borcunu ödediklerini anlatan Erdoğan, "Bunlar hortumladı, biz de ödedik. Yolsuzlukla mücadele eden biz; utanmadan, sıkılmadan çıkmış dürüstlükten söz ediyorlar. Bu millet sizin cemaziyel evvelinizi iyi bilir. CHP'nin bu ülkede dikili ağacı yok. Bir CHP vardı, şimdi bir de yavrusu oldu MHP. Şimdi birileri kendilerine göre hazırlıklar yapıyor. Ama daha güçlü bir Türkiye için millet sandıkta gerekeni yapacaktır" ifadelerini kullandı.

Alanı dolduranların CHP ve Deniz Baykal'a yönelik tepkileri üzerine Erdoğan, "Biz kavga için gelmedik. Bizim işimiz sevgi. Dostun evi gönüllerdir, gönüller yapmaya geldik. Siz demokratik tepkinizi sandıkta yaparsınız. Siz 22 Temmuz'da bunu yapacak, CHP'yi bozguna uğratacaksınız" şeklinde konuştu.

Muhalefete yönelik eleştirilerinİ sürdüren Erdoğan, muhalefetin gerici olduğunu savunarak şunları söyledi:

"Bunlar gerici. Onlarca yıl önce bilgisayar vardı. Ama bunlar çocuklarımıza bu imkanları sunmadılar. Dünyadaki gelişmeleri takip etmiyor, yavrularımızı bu imkanlardan mahrum bırakıyorlar. Biz bütün okullarımızda bilim, teknoloji sınıfları kurduk. Okulların yüzde 95'i ADSL'ye geçti. Bunlar niye yapmadı?"

Eğitim için kız ve erkek çocuklarına maddi destek verdiklerini de anlatan Erdoğan, "Üniversite öğrencilerinin eğitim bursları 45 milyon liraydı. Bin bunu 150 milyona çıkardık. Şimdi sayın Baykal 3-4 misli fazla vereceğini söylüyor. Bizim bunlara karnımız tok. Biz sayın Baykal'ın eneji bakanlığını biliyoruz. Bakanlıklarda paltoyla oturuluyordu. İlerici kim, onlar kim? Bu aldatmacalara asla gelmeyeceğiz" dedi. Sağlık sektöründe yaşanan gelişmeleri de anlatan Erdoğan, artık herkesin istediği hastanede muayene olduğunu ve ilacını rahat alabildiğini belirtti.

KÖYDES'le Türkiye'de yolu suyu olmayan köy kalmayacağını anlatan Erdoğan, 6 bin 500 kilometre duble yol yaptıklarını, yıl sonuna kadar bin 800 kilometre yol daha yapacaklarını kaydetti.

Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili değerlendirmeler yaptığını ifade eden Erdoğan, "Eğer birileri 'biz cumhuriyetçiyiz' diyorsa, cumhura saygı gösterecek. Birileri 'biz halkçıyız' diyorsa halka saygı gösterecek, birileri 'milliyetçiyiz' diyorsa millete saygı gösterecek. Millete gidemeyenler, halka gidemeyenler, cumhura güvenmeyenler, hem cumhur hem halk hem de milletten gerekli saygıyı görmeyeceklerdir. Cumhurbaşkanlığı seçimlerine hodri meydan diyoruz" diye konuştu.

Öte yandan, Başbakan Erdoğan'a Adıyaman'da oğlu Bilal Erdoğan da eşlik etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber