Erdoğan, Diyarbakır'da 70 bin kişiye seslendi/ Resimli

Haber Giriş : 24 Haziran 2007 21:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır'da kardeşlik mesajı verdi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Fitne, fesat sokmak isteyenlere, bölmek isteyenlere bu topluluk fırsat vermeyecektir'' dedi.

Erdoğan, Diyarbakır İstasyon Meydanında partisince düzenlenen mitinge, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ve bazı bakanlarla birlikte geldi.Burada, Erdoğan, Gül, bakanlar ve AK Parti milletvekili adayları, vatandaşlara gül ve karanfil attılar.

Başbakan Erdoğan, mitingde yaptığı konuşmada, sadece gönül kazanmak istediklerini, dertlerinin bu olduğunu belirterek, bunu yaparken kin ve nefret istemediklerini ve bütün bölgeleri kucaklamak istediklerini söyledi. Erdoğan, şunları kaydetti:

''Onun için diyoruz ki, AK partide etnik milliyetçilik, bölgesel, dinsel milliyetçilik yok. Niye? Ülkemizde ne kadar etnik unsur olursa olsun, Türk'ü, Laz'ı, Kürt'ü, Çerkez'i, Arnavut'u, Boşnak'ı ile kim olursa olsun, biz herkese aynı mesafedeyiz. Çünkü bizler her birimiz, tek tek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız.

Fitne fesat sokmak isteyenlere, bölmek isteyenlere bu topluluk fırsat vermeyecektir. Onun için diyoruz ki, tek millet, tek vatan, tek bayrak, tek devlet. Böyle geleceğe yürüyeceğiz. Eğer böyle olursak, çok daha güçlü olacağız. Muhasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkacağız. İşte, 'gelin canlar bir olalım' derken hep böyle yürüyelim. 'Uzun ince bir yoldayız, yürüyoruz gündüz gece' derken.''

Konuşmasında, ''Hamd olsun, gece gündüz, Dicle, Sakarya, Fırat, Kızılırmak, Aras, Yeşilırmak, bereketli bu topraklarda omuz omuza verelim'' diyen Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bu devlet, bu ay yıldızlı bayrak, bu Cumhuriyet bizim hepimizin. Çözemeyeceğimiz hiç bir sorun yok. Yeter ki, bu yolda beraber yürüyelim. Adalet talebimizi kimsenin hukukunu çiğnemeden dile getirelim.''

Cumhurbaşkanlığı seçim sürecini de değerlendiren Erdoğan, muhalefet partilerinin, mecliste milletvekilleri içeri girip Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'e oy verir korkusuyla kapıları tuttuklarını ifade etti. Erdoğan, ''Halka millete gidelim dedik, ondan da kaçtılar. Nereye gittiler, Anayasa Mahkemesine. Bunlara kaçacak delik bırakmayacağız. Er veya geç bunları, egemenlik kayıtsız şartsız milletin olduğuna göre, millete götüreceğiz, millete. Kararı kim verecek, millet verecek'' diye konuştu.

70 BİN'DEN FAZLA VATANDAŞ KARŞILADI

AK Parti'nin mitingine katılmak için Diyarbakır'a gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı 70 binin üzerinde kişi karşıladı.

AK Parti 11. seçim mitingini Diyarbakır'da gerçekleştirdi. Vatandaşlar, saat 14.00'den sonra İstasyon Meydanı'nda yapılan miting için alana geldi. Daha önce saat 16.00'da yapılacağı açıklanan miting sıcaklar ve Başbakan Erdoğan'ın Adıyaman programının uzamasından sonra saat 18.30'da başladı.

Diyarbakır'da miting alanı olarak bilinen İstasyon Meydanı bugün yine tarihi günlerinden birini yaşadı. AK Parti'nin mitigine 70 binin üzerinde kişi karşıladı. Saat 15.00'dan sonra dolan İstasyon Meydanı'ndaki on binlerce kişi AK Parti'nin seçim şarkılarıyla coştu. Öğle saatlerinden 45 derecenin üstüne çıkan sıcaklığın akşam saatlerinde düşmesi İstasyon Meydanı'ndaki on binlerce kişinin coşkusunu artırdı.

İki haftadan beridir Doğu ve Güneydoğu illerindeki mitinglere katılan Başbakan Erdoğan'ı Diyarbakır'daki kalabalık coşturdu. Şanlıurfada 50 bin, Elazığ'da 40 binin üzerinde kişiye seslenen Başbakan Erdoğan Diyarbakır'da 70 binin üzerindeki bir kalabalığa seslendi. Saat 18.30'da miting alanına ulaşan Başbakan, Diyarbakırlılar büyük bir coşkuyla karşıladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber