E-kimlik ve pasaport dönemi başlıyor

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 25 Haziran 2007 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KAĞIT kimlik ve pasaportlar yerlerini, chip teknolojisi içeren akıllı kartlara ve elektronik pasaportlara bırakıyor. Bu değişime ayak uyduran ülkemizde de de uzun zamandan bu yana, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, TÜBİTAK UEKA ve Plaskart tarafından yürütülen akıllı kart çalışmaları mevcut.

Türkiye'de ve global ölçekte akıllı kartlar teknolojisinin geldiği son nokta, projeler, uygulamalar, standartlar ve geleceği konuları Ritz Carlton otelde düzenlenen ?Dünya Elektronik Kimlik Kartı ve Pasaport Forumu?nda konuşuldu, Dünyadaki başarılı uygulamalar anlatıldı. Forum'a Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri, Belçika, ABD, Polonya, Fransa, Portekiz, Malezya, Avrupa Birliği Komisyonu, Almanya başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinden üst düzey uzman ve yetkili katıldı.

Forumun açılışını, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu yaptı. Başesgioğlu, Sosyal Güvenlik sisteminde yapılan teknolojik uygulamalarla, 2 milyar dolarlık açığı yok ediş yöntemlerini anlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber