Teziç: ÖSS kalkmaz sadece adı değişir

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 25 Haziran 2007 17:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bazı siyasi partilerin seçim meydanlarında Yükseköğretim Kurulu'nu (YÖK) hizaya getireceklerini, Öğrenci Seçme Sınavı'nı (ÖSS) kaldıracaklarına ilişkin açıklamalara YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç karşı çıktı.

Hürriyet'e konuşan YÖK Başkanı açıklamalarla gelecek yıl sınava girecek öğrencilerin motivasyonlarının şimdiden bozulmaya başladığına dikkat çekti ve adaylara "gelecek yıl sınav var" uyarısında bulundu.

VAZGEÇEMEYİZ Teziç şunları söyledi: ÖSS'nin kaldırılacağı söyleniyor. Şunu söyleyeyim, kontenjan sınırlı olduğu için, ÖSS'yi kaldırırsanız bu kez adına 'yetenek sınavı' dersiniz. Yani sınav yine yapılır. Bu sınavlardan vazgeçmek ne fiilen, ne de hukuken mümkün. Herkesi bir yere yerleştirmek mümkün olmadığı sürece devam edecektir. Bu sınavı ulu orta, seçim öncesi konuşmak doğru değil. ÖSS kalkar, üniversiteye girişte torpil dönemi başlarsa ülke kan revan içinde kalır.

İTİRAF ETSİN Başbakan, üniversite açtığını söylerken, bunun seçim yatırımı olduğunu da itiraf etmeli. En az 8 bin öğretim üyesi yetiştirilmesi için kadro vermediğini de belirtmeli. Biz bunları söyleyince, Milli Eğitim Bakanı çıkıp şu kadar kadro verdik diyecektir. Verilen idari kadrolardır. Ne yaparsak yapalım, belli çevreler her şeyi 'türban yasağı'na, ya da 'imam hatip liseleri' mezunlarının ÖSS'ye girişteki katsayısına bağlıyor. İşte tüm konular iki noktada düğümlenince, biz de tartışma zemini bulamıyoruz. Hep hasmane bakışla, karşı alarak, tavır alarak bu konuları çözme yolunu fırsatını kaçırdıktan sonra 'YÖK'ü kaldıracağız', 'ÖSS'yi kaldıracağız' diye ahkam kesmekle de bir yere varılamayacağını da belirtmek istiyorum.

FARKLI İŞLEM OLMAZ Teziç, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün kızının diploma törenine türbanlı olarak katıldığının belirlenmesi üzerine açılan soruşturmanın devam ettiğini belirtti. Bakanın ağır eleştirilerine hedef olduklarını belirten Teziç, "Akademisyen kimliği olan bakana, o sözleri yakıştıramadım. Bakanın kızına farklı işlem olmaz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber