YÖK'ün inadı sürüyor

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 25 Haziran 2007 08:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Tıp Fakültesi Dekanı olması YÖK tarafından iki kere reddedilen Çorapçıoğlu yine YÖK'e takıldı. Atamanın gerçekleştirilmeyişinin, Rektör Aras'ın ortaya çıkardığı ilaç yolsuzluğunun rövanşı olduğu düşünülüyor

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'ndeki dekanlık seçiminde en fazla oyu almasına rağmen daha önce 2 defa YÖK tarafından reddedilen Prof. Dr. Tümer Çorapçıoğlu, YÖK'e gönderilen listede birinci sırada yer almasına rağmen yine atanmadı. YÖK, Ankara Üniversitesi rektörlüğüne gönderdiği atama kararında, listenin son sırasında yer alan Prof. Dr. Murat Akal'ı dekan olarak görevlendirdi. Fakültenin 6 aydır vekaletle yönetilmesine yol açan atama krizine neden olan YÖK inadının, YÖK Genel Sekreterinin eşinin eczanesi ile bağlantlı olarak açılan ilaç yolsuzluğu davasının rövanşı olduğu iddiaları iyice ağırlık kazandı.

HUKUK SAVAŞI SÜRÜYOR

YÖK atamamak için inat ettiği Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi eski dekanı Prof. Dr. Çorapçıoğlu konusunda, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nusret Aras'ın Prof. Çorapçıoğlu'nun ismini Mayıs ayı sonunda 3. defa YÖK'e birinci sırada göndermesiyle iyice köşeye sıkışmıştı. Daha önce gönderilen listelerde, YÖK tarafından atanan Prof. Dr. Erol Özdiler, Prof. Dr. Ali Sabri Kemahlı da görevi kabul etmemişti. Çorapçıoğlu da Ankara 15'inci İdare Mahkemesi'ne açtığı davayı kazanmıştı. YÖK'ün karara itirazı da reddedilirken, YÖK Rektörü Prof. Dr. Nusret Aras'tan yeni aday listesi istedi.

KONUŞMAKTAN YORULDUM

Çorapçıoğlu Yeni Şafak'a yaptığı açıklamada, "Ber artık bu konuyu konuşmaktan yoruldum. Sadece hukukun uygulanmasını istiyorum. Neden aramaktan yoruldum? diye konuştu.

Teziç, ilaç yolsuzluğu davasını engelleyemedi

Yılan hikayesine dönen atamanın ilaç yolsuzluğunun dava konusu edilmesinin rövanşı olduğu belirtiliyor. Ankara Üniversitesi'nde ortaya çıkartılan bir yolsuzluğu Cumhuriyet Savcılığı'na şikayet ettiği için YÖK tarafından rektörlükten ayrılması istenen Prof. Dr. Nusret Aras da yine Danıştay kararıyla görevinde kalabilmişti. Rektör Aras, ilaç yolsuzluğu davasının 20 aydır YÖK tarafından engellendiğini belirterek, "Danıştay altı doktor ve bir başeczacının, evrakta sahtecilik suçu nedeniyle Ağır Ceza'da yargılanmasını uygun gördü" demişti. İlaçların alındığı eczanenin sahibi Sema Kılıç, YÖK Genel Sekreteri Turgut Kılıç'ın eşi. Sema Kılıç'ın 'nitelikli dolandırıcılıkla' suçundan 11 yıla kadar ağır hapisle cezalandırılmasını istendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber