Dört yıldızlı sürpriz

Zeytin Dalı harekatı sonrası 'Afrin kahramanı' olarak anılan Org. Metin Temel, sınır ötesine yeni bir operasyon için hazırlık sürerken 'pasif göreve' atandı. Beklenmeyen gelişmenin, Bakan Akar'ın 'itaat' vurgusu yaptığı yeni yıl mesajının ardından gelmesi dikkat çekti

Kaynak : Karar
Haber Giriş : 01 Ocak 2019 08:15, Son Güncelleme : 01 Ocak 2019 09:09
Dört yıldızlı sürpriz

Türkiye'nin Suriye'de düzenlediği Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatları'nda aktif görev alan 2. Ordu Komutanı İsmail Metin Temel, sürpriz bir şekilde Genelkurmay Denetleme ve Değerlendirme Başkanlığı'na getirildi. Orgeneral Temel'in atamayı 'tenzili rütbe' olarak değerlendirdiği iddia edilirken değişiklik 'pasif görev' yorumlarına da neden oldu.

2. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Metin Temel ile yine Suriye'deki operasyonlarda aktif görev alan Tunceli 4. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Barut görevlerinden alındı. Generallerin atanmaları ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla yayımlanan atama kararına göre, Malatya'da görev yapan 2. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Metin Temel Genelkurmay Denetleme ve Değerlendirme Başkanlığına atandı. Tunceli'de görevli 4. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Barut ise Erzincan'daki 3. Ordu Komutanlığı Denetleme ve Değerlendirme Başkanlığına getirildi. Bu değişiklik Orgeneral Temel'in pasif göreve çekildiği yorumlarına neden oldu. Öte yandan kulislerde üst düzey generalin görevden alınacağı konuşulunca AK Parti eski Milletvekili Metin Külünk "Temenni ederim ki ; 15 Temmuz'un yiğit adamı ve Fırat Kalkanı ve Afrin'in kahramanı CHP'nin hedef tahtasına koyduğu milletin sevdiği adam 2. Ordu Komutanı Orgeneral Metin Temel paşa olmasın?" yazılı tweet paylaştı.

AKAR'DAN MUTLAK İTAAT MESAJI: Görev değişikliğinin Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın yeni yıl mesajında silah arkadaşlarına seslendiği, "Bu coğrafyada var olabilmek için güçlü ve başarılı olmak zorundayız. Bunun yolu da kendimizi sürekli geliştirmek, değişen ve dijitalleşen dünyayı yakından takip etmek, mutlak itaat anlayışına sahip disiplinli, istekli ve yetenekli personelimizi teknoloji ile buluşturmaktan geçmektedir" sözlerinin üzerinden 24 saat geçmeden gelmesi de dikkat çekti.

15 TEMMUZ'DAN SONRA VEKALETEN ATANDI: Temel, Van Asayiş Kolordu Komutanıyken 15 Temmuz sırasında vekaleten 2. Ordu Komutanı olarak atandı. Ardından 27 Temmuz 2016 tarihinde 2. Ordu Komutanlığı'na getirildi. Bu görevi korgeneral sıfatıyla 2 yıl yürüttükten sonra, 2018 yılındaki Yüksek Askeri Şura'da orgeneralliğe terfi ettirildi. Orgeneral Temel, TSK 'nın en kapsamlı sınır ötesi harekatların, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarının da sevk ve idaresinden sorumlu komutandı.

Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı da Fırat Kalkanı harekatını başarıyhla yürüttükten sonra 2. Kolordu Komutanı olarak Çanakkale Gelibolu'ya atanmıştı. Bu görev değişikliği de yine 'kızak' ve 'pasif görev' yorumlarına neden olmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber