GP, tanker bağlamayı şova dönüştürdü

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 26 Haziran 2007 13:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genç Parti (GP) Kocaeli teşkilatı, üzerinde Cem Uzan ve vaadlerinin bulunduğu tankerlerin bağlanmasını şova dönüştürdü. Parti üyeleri, bugün tankerlerin bağlandığı otoparka zorla girererek, tankerin üzerine çiçekler attı, ampuller kırdı ve bir kişi kendini tankere bağladı.

Üzerlerinde GP Genel Başkanı Cem Uzan'ın fotoğrafları ve partinin seçim vaatleri yer alan 3 tanker, ''Ticari Araçlarda Reklam Bulundurulması Yönetmeliği''ne aykırı hareket ettikleri gerekçesiyle geçen hafta İzmit'te trafikten men edilerek parka çekildi. O günden bu yana basın açıklamaları ile tankerleri geri almaya çalışan teşkilat, bugün tankerleri şov malzemesi yaptı.

Kocaeli ve Sakarya teşkilatından yaklaşık 100 kişilik grup, tankerlerin bulunduğu otoparkta basın açıklaması düzenlemek istedi. Otopark sahiplerinin izin vermemesi üzerine, teşkilat üyeleri ile otoparkçı arasında arbede yaşandı. Otoparkçının tek kişi olması nedeniyle üyeler, başka yerden tankerlerin bulunduğu yere girdi. Burada partililer, tankerlerin üzerine çiçek atarak AK Parti'yi protesto için ampul kırdı. Üyelerin GP sloganlarını attığı sırada bir kişi kendini tankerlere zincirle bağlayarak, "Tankerleri yakacaksanız beni de yakın" diyerek şovuna devam etti. Tankerlerin geri verilmemesi durumunda ateşe vereceklerini daha önce söz veren GP Genel Başkan Yardımcısı ve Kocaeli 1. sıra milletvekili adayı Selahattin Bal, 2. sıra milletvekili adayı Ayhan Alişan, her gün burada eylem yapacaklarını söyledi. Bal'ın açıklama yapmasının ardından partililer sesizce dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber