Eskişehir'de emekli binbaşının annesinin evinden cephanelik çıktı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2007 23:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eskişehir'deki operasyonda hakkında tutuklama kararı bulunan emekli binbaşı annesinin evinde ele geçirildi. Evde çok sayıda silah, patlayıcı ve mühimmat ele geçirildi.

Eskişehir Valisi Kadir Çalışıcı, İl Emniyet Müdürü Savaş Yücel ile düzenlediği basın toplantısında, dün akşam ''Türkiye çapında ses getirecek'' bir operasyonun yapıldığını kaydetti.

Çalışıcı 3 evde arama yapıldığını ve hakkında tutuklama kararı bulunan emekli Binbaşı F.E'nin (44) Hayriye Mahallesi'nde oturan annesinin evinde yakalandığını belirtti.

''Uzantısı kamuoyunun yakından bildiği M.T'ye kadar giden bir operasyon yapıldı''diyen Vali Çalışıcı, şu bilgileri verdi:

''Zanlının annesine ait evde dün gece 23.00 sularında düzenlenen operasyonda çok sayıda silah, patlayıcı ve mühimmatın yanı sıra gizli belge, doküman, bilgisayar kayıtlarına ulaşıldı. Mühimmatlar arasında C4 var, kalaşnikof var tüm bu malzemelere el konuldu. Çeşitli bağlantılar var. Yargı süreci devam ettiği için açıklayamıyorum. Şüphelinin hakkındaki tutuklama kararı vicahiye çevrildi. İstanbul polisine teslim edildi.''

İl Emniyet Müdürü Savaş Yücel'i ve operasyonda emeği geçen tüm polisleri kutlayan Çalışıcı, Türk Devleti'nin hukukun ve kanunun dışına çıkan herkese hesabını sorduğunu belirterek, herkesin yaptığı fiilin cezasının yargı önünde çekeceğini söyledi.

Vali Kadir Çalışıcı, zanlı F.E'nin evinde ulaşılan malzemeleri şöyle sıraladı:

''1 kalaşnikof, kanas tüfek, kanas dürbünü, tüfek, 12 el bombası, 2 bıçak, 1 gaz bombası, TNT patlayıcı, tahrip kalıpları, saniyeli fitiller, 1 tabanca, tabancaya ait susturucu, demir muşta ve dizüstü bilgisayar.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber