Yürek burkan hikayedeki babaya Bakan Akdağ ve işadamları sahip çıktı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Haziran 2007 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ACILI BABAYA BAKAN AKDAĞ VE İŞADAMLARI SAHİP ÇIKTI

- 2 YAŞINDAKİ KANSER HASTASI KIZINI TEDAVİ ETTİRMEK İÇİN ANKARA'YA GELEN VE 5 GÜNDÜR HASTANE BAHÇESİNDEKİ BANKLARDA YATAN MEHMET ŞİRİN BULUT'U BASINDA ÇIKAN HABERLER ÜZERİNE ARAYAN BAKAN AKDAĞ, BÜTÜN MASRAFLARI KARŞILAYACAĞINI SÖYLEDİ

ÖZGÜR YURDAKADİM

ANKARA (İHA) - Van'ın Muradiye ilçesinde yaşayan ve 2 yaşındaki kanser hastası kızını tedavi ettirmek için Ankara'ya gelen, fakat kızını tedavi edecek bir hastane bulamadığı için 5 gündür hastane bahçesindeki banklarda yatan acılı babaya Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek ve işadamları sahip çıktı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek'in talimatlarıyla Varlık Şefkat Evi'ne yerleştirilen acılı baba Mehmet Şirin Bulut ve 2 yaşındaki kanser kızı Rahşan Bulut bir yuvaya yerleşmenin mutluğunu yaşarken, bir diğer mutluluk da telefonla geldi. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, acılı baba Mehmet Bulut'u telefonla arayarak kızının sağlık masraflarının hepsini karşılayacağını söyledi. Gazi Üniversitesi Hastanesi'nde küçük kızın bütün tedavilerinin yapılacağını belirten Bakan Akdağ, baba Mehmet Şirin

Bulut'a kendi cep telefon numarasını vererek, herhangi bir sıkıntısı olduğunda aramasını istedi.

Durumdan çok memnun olduğunu belirten Mehmet Şirin Bulut, "Allah ilgilenen yetkililerden razı olsun. Ben de bu ülkenin vatandaşıyım. Beni bakan bey aradığında çok memnun oldum. Bazı işadamları aradı, sağolsunlar bana maddi yardım ettiler" dedi.

Sabahın erken saatlerinde Gazi Hastanesi'ne giden acılı baba, kızını iyileştirmek için mücadele etmeye devam ediyor.


27/06/2007 TARİHİNDE SİTEMİZDE YER ALAN HABER

- BAŞKENT'TE BİR BABANIN YÜREKLERİ BURKAN DRAMI

- VAN'DAN ANKARA'YA GELEN BABA, KANSER HASTASI 2 YAŞINDAKİ KIZINI KABUL EDEN BİR HASTANE BULAMADIĞI İÇİN 5 GÜNDÜR HASTANE BAHÇELERİNDE UYUYOR

- YETKİLİLERDEN YARDIM İSTERKEN GÖZYAŞLARINI TUTAMAYAN BABA MEHMET ŞİRİN BULUT:

- "MADDİ İMKANSIZLIKLARDAN DOLAYI OTELLERDE KALAMIYORUM"

- BABA VE KIZI, ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BAŞKANI MELİH GÖKÇEK'İN TALİMATIYLA VARLIK ŞEFKAT EVİ'NE YERLEŞTİRİLDİ

(FOTOĞRAFLI)

TÜRKER BEKTAŞ

ANKARA (İHA) - Van'ın Muradiye ilçesinde ikamet eden ve 2 yaşındaki kanser hastası kızını tedavi ettirmek için Ankara'ya gelen bir baba, kızını kabul eden bir hastane bulamadığı için 5 gündür hastane bahçesindeki banklarda yatıyor. Gözyaşları arasında kalacak yerinin bulunmadığını belirten acılı baba, kızının tedavi edilmediği takdirde öleceğini söyledi.

Van'ın Muradiye ilçesi Babacan köyünde yaşan 2 yaşındaki kanser hastası kızı Rahşan Bulut'u tedavi ettirmek umuduyla Ankara'ya gelen 7 çocuk babası Mehmet Şirin Bulut, kızını kabul eden bir hastane bulamadığı için Hacettepe Üniversitesi Hastanesi bahçesinde 5 gündür bankların üzerinde yatıyor. Gözyaşları arasında hastane bahçelerinde kızının tedavi olmasını bekleyen acılı baba Mehmet Şirin Bulut, yetkililere sitemde bulunurken, çocuğunun tedavi edilmemesi halinde öleceğini söyledi. Kalacak yerinin bulunmadığını ve otellerde kalacak parasının olmadığını belirten baba Bulut, "2 yaşındaki kızım Rahşan kanser hastası. Daha önce Van'daki hastanede ameliyat oldu. 8 saatlik ameliyatın ardından 7 gün yoğun bakımda kaldı. Yapılan tedavilerin ardından ilaç tedavisinden çıkarılarak, bana 'kızınızın tedavisi burada olmuyor' denildi. Kızımı Erzurum'da bulunan hastaneye sevk ettiler. Ben de Van'dan Erzurum'a geldim. Erzurum'daki hastanenin yetkilisi tedavi burada olmuyor diyip bizi kabul etmedi. Erzurum'dan tekrar Van'a döndüm. Van'da doktor bizi tekrar Ankara'ya sevk etti. Hacettepe Hastanesi'ne geldim ve kızımı buraya yatırdım" dedi.

Hacettepe Üniversitesi Hastanesi'nde kızı Rahşan'ın 25 gün tedavi gördüğünü belirten baba Mehmet Şirin Bulut, "Hacettepe Üniversitesi Hastanesi'nde yapılan tedavilerin sona ermesinin ardından doktorlar bana kızınızın tedavisi burada olmuyor deyip Gazi Üniversitesi Hastanesi'ne sevk etti. Hastaneden kızım Rahşan'ın yatması için bize 10 gün süre verdiler. Bu süre zarfında Van'a gittim. Param olmadığı için Muradiye Kaymakamı bana 500 YTL para verdi. Bu paranın yarısını evde bulunan çocuklarıma verdim.

Onların da parası yoktu. Eğer vermeseydim aç kalacaklardı. Geriye kalan parayla birlikte Ankara'ya tekrar geldim. Gazi Üniversitesi Hastanesi'ne geri geldiğimde bizi hastaneye almadılar. Hastanede yatak bulunmadığını ve başımızın çaresine bakmamızı istediler. Ankara'da kalacak yerim yok. Otellerde de kalacak param bulunmadığı için 5 gündür kızımla birlikte hastane bahçesinde kalıyorum" şeklinde konuştu.

Yeşil kartı bulunduğunu söyleyen baba Şirin Bulut, "Nereye gitsem sevk diyorlar. Yeter artık, her gün sevk sevk bıktım" diyerek tepkisini gösterdi.

Mehmet Şirin Bulut'un durumunu İHA muhabirinden öğrenen Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek, baba ve kanser hastası kızının Varlık Şefkat Evi'ne yerleştirilmesi talimatını verdi. Mehmet Şirin Bulut, Ankara'da kaldığı süre içerisinde Varlık Şefkat Evi'nde konaklayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber