Başbakanlık korumaları cezalandırılsın

Haber Giriş : 27 Haziran 2007 12:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün Niğde mitingini izlemeye giden gazetecilerin arabasının Başbakanlık korumaları tarafından durdurularak şoförün başına silah dayanmasına basın örgütleri tepki gösterdi.

Basın örgütlerinin temsilcileri olayla ilgili olarak ANKA'ya değerlendirmede bulundular.

?HADDİNİ AŞMAK?

Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı Ercan İpekçi: ?Kuşkunun, endişenin bir yere kadar yeri var. Korumalar bir şeyden şüphelenmiş olabilirler ama bunun bir yolu yordamı var. Bu eylem yapılırken mutlaka o araçtakiler gazeteci olduklarını beyan etmişlerdir. Ama buna rağmen bu eylemin sürdürülmesi, silahların çekilmesi en basit ifadeyle haddini aşmaktır.?

?BU DEFA CEZASIZ KALMASIN?

Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Ahmet Abakay: ?Başbakanlık korumaları, dün Niğde mitingine giden ve Başbakan'ı izleyen gazetecileri yolunu kesmiş silah çekmiş ve saygısızlıkta bulunmuştur. Bu olay Başbakanlık korumalarının ilk sabıkası değil. Bu tür olay çıkaranlar, saldırganlaşanlar bugüne dek cezalandırılmadığı için suç işlemeye devam etmektedirler. Başbakan'ı dünkü olayda gazetecilerin görevini engellemeye çalışan, onlara yanlarında polis olduğu halde silah doğrultan bu işgüzar, suç işleyen koruma görevlilerine haddini bildirmeye gerekli cezayı çarptırılmalarını sağlamaya davet ediyoruz. Basına, ifade özgürlüğüne, halkın haber alma hakkına karşı yönelen bu saldırıları gerçekleştirenler cezası kalmamalıdır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber