Erzurum'da trafik polisine güneş gözlüğü yasağı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 28 Haziran 2007 10:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Onur SAĞSÖZ- Kürşat TERCANLI/ERZURUM, (DHA)

ERZURUM'da, Emniyet Müdürü Kamil Çolak, trafik polislerine ?güneş gözlüğü takma yasağı' getirdi. Trafik ekiplerinin vatandaşlarla göz teması sağlaması gerektiğini söyleyen Müdür Çolak, ?Böylelikle daha sağlıklı bir diyalog kurulur. Güneş gözlüğü takan polis memurlarını gördüğümde uyarıyorum? dedi.

Trafik ekiplerinin vatandaşlarla içiçe olduğunu belirten Emniyet Müdürü Kamil Çolak, birebir diyaloglarda göz temasının önemli olduğunu söyledi. Bu nedenle trafik polislerine güneş gözlüğü takmayı yasakladığını belirten Müdür Çolak, uygulamanın vatandaşlar tarafından da olumlu karşılandığını ileri sürdü. Güneş gözlüğünün üniformayla bütünleşmediğini dile getiren Müdür Çolak, ?Trafik polislerine yasak getirdim. Güneş gözlüğü kullanan, asayiş ve karakollarda görev yapan memurları da gördüğüm zaman uyarıyorum. Vatandaşlarla konuşurken, güneş gözlüğü takmak pek hoş olmuyor. Uygulamadan sonra vatandaşlardan olumlu tepkiler gelmeye başladı? diye konuştu.

Müdür Çolak'ın talimatından sonra trafik polisleri, kent merkezindeki caddelerde artık güneş gözlüğü takmadan görev yaparken, bazı karakol ve çevik kuvvet memurlarının gözlük takması dikkat çekti. Bu arada bazı vatandaşlar, uygulamadan memnun olduklarını belirtirken bazıları da, ?Trafik polisleri de güneş ışınlarından rahatsız olabilir. Gün boyu dışarıda görev yapan memurlara getirilen bu yasak biraz abartılı olmuş? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber