KPSS 2007/5 Yerleştirme İşlemleri Soru-Cevap Dosyası (4)

28 Haziran'da başlayan KPSS tercih işlemlerine yönelik soru ve cevap dosyalarını yayımlamaya devam ediyoruz. Daha önceki dosyalarımızda beşer adet soru ve cevaba yer veriken bu dosyada 12 adet soru ve cevaba yer verdik... İngilizce bilmekten taban puana, bonservis belgesinden iki diploma sahipliğine değin bir çok soruya verilen cevapların yer aldığı dosyayı görmek için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Haziran 2007 12:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TERCİH YAPABİLMEK İÇİN TABAN PUAN SINIR VAR MI?

28.06.2007-02.07.2007 tarihleri arasında tercih yapılacak olan kpss tercihleri için belirli bir puan kısıtlaması var mı?

Yerleştirme işlemlerine başvurabilmek için taban puan sınırı bulunmamaktadır.

İNGİLİZCE BİLMEK NE DEMEKTİR?

Öncelikle sitenizin devamlı müdavimlerinden biri olarak böyle bir site hazırladığınız için çok teşşekkür ediyorum.
KPSS 2007/5 yerleştirmelerinde endüstri mühendisi olarak makine ve kimya endüstrisine alım için tercih yapacağım. yalnız ingilizce bilmek ibaresi var. şimdiye kadar hiç ingilizce hazırlık okumadım. ders olarak üniversite 1 ve 2. sınıfta genel ingilizce dersi aldım. bu yeterlimi? Tercih yapabilir miyim?

Bu konuya ilişkin olarak kılavuzda yeterli açıklama bulunmaktadır. Açıklama şu şekildedir:

3.4. Yeterlilik Düzeyleri KPDS/TOEFLYeni /TOEFL Eski/ IELTS AKADEMİK/ FCE /CAE /CPE
Yeterli 70 193 523 Her Bölümden En az 6,5 A C C
İyi 80 213 550 Her Bölümden En az 7,5 A B C
Çok İyi 90 250 600 Her Bölümden En az 8,0 - A B

3.5. Başvuru şartları arasında dil şartı olarak sadece "İNGİLİZCE BİLMEK" gibi bir yabancı dil bilme şartının yer alması halinde, bu kadroları, (3.4.)'de belirtilenler dışında ortaöğretimde yabancı dil hazırlık eğitimi görüp başarılı olanlar ile yabancı dil hazırlık sınıfını müteakip yabancı dil ağırlıklı eğitim veren Ortaöğretim kurumlarından mezun olduğunu belgelendirenler,
yükseköğrenimde zorunlu/seçmeli yabancı dil hazırlık eğitimi görüp başarılı olanlar ile yabancı dil ağırlıklı ya da yabancı dille eğitim veren yükseköğretim kurumlarından mezun olanlar da, tercih edebileceklerdir.

KALORİFERCİ BONSERVİSİ NEDİR?

Ben kpss/2 girdim ve tercih yapacağım kadrolar arasında kalorifercilik için tercih edeceğim. ancak bir kalorifercilik özel şartında kaloriferci bonservisi istiyor ben birtürlü bunun ne olduğunu öğrenemedim siz yardımcı olursnız sevinirim.

Bonservisler, çalışılan özel sektörce verilmektedir. Örneğin bir aşçının bonservisini lokanta sahibi verir ama bu belge odadan da onaylattırılır. Bonservis ile sertifika farklı farklı şeyledir. Sertifikası olan her aday bonservise sahip olmayabilir. Bu ayrıntıya dikkat edilmelidir.

HANGİ PUANI MI KULLANABİLİRİM?

Kpss2004 sınavına lise düzeyinden girmiştim. kpss2006 sınavına ise önlisans mezunu olarak girdim. Lise düzeyinden girdiğim sınavın puanı daha yüksek olduğu için kpss2004' ten tercih yapmak istiyorum. Olabilir mi? şimdiden teşekkür ederim

2004 KPSS'ye ortaöğretimden, 2006 KPSS'ye ise önlisans düzeyinden girdiğiniz için 2004 KPSS puanınız artık iptal olmuştur. ÖSYm tarafından yapılacak yerleştirme işlemlerinde, sadece 2006 KPSS puanınızı kullanabilirsiniz.

İKİ DİPLOMA SAHİPLERİ

merhaba
2006 KPSS'ye düz liseden girmiştim
6 ay sonra telafi elektronik meslek lisesinden de diplomamı aldım. yani 2 tane lise diplomam var bu yıl KPSS tercihleri için her iki diplomadan da faraklı tercihler yapabilir miyim ? sürem kısıtlı lütfen cevap yazın kolay gelsin..

Sınava girerken bir öğrenim durumu belirtmesi yaptınız. ÖSYM kayıtlarında, sınava girdiğini sırada belirttiğiniz bu kayıt bulunmaktadır. Sizin verdiğiniz bilgilere göre siz düz lise mezunluğunuzu belirtmişsiniz. Durum böyle iken elektronik tercihlerini yaparsanız bu geçersiz sayılacaktır. Ancak, ÖSYM ile görüşerek bu bölüm sorununu değiştirmeye çalışabilirsiniz.

ŞİMDİ MEMUR OLSAM İLERİDE BÖLÜM DEĞİŞTİREBİLİR MİYİM?

Ben tıbbi labratuvar mezunu bir sağlıkcıyım. KPSS/4 atamalarında yerleşemedim kpps/5 atamalarında memurluk yada başka bölümde tercih yapmayı düşünüyorum. ilerde kendi bölümüme alım olsa başka bölümden kendi bölümüme memur olarak geçebilirmiyim...teşekkür ederim..

Kamuda, mezuniyet ile kazanılan unvanlarda 1999 yılında önemli bir değişiklik yapılmıştır. Buna göre, artık, memur kadrosunda yer alan birinin amirin insiyatifli ile bitirmiş olduğu öğrenim durumuna uygun kadroya örneğin "sağlık memurluğuna" atanma yolu kapatılmıştır. Yeni uygulamada kurum, unvan değişikliği sınavı adlı bir sınav açmaktadır. Bu sınavın açılıp açılmayacağına kurum kendisi karar vermektedir. Sınav sonrasında sözlü sınav yapılmaksızın, açılmasına karar verilen unvanlara atama yapılmaktadır. Sizin de memurluktan, mezunişyetinize uygun kadroya geçmeniz bu prosedüre göre olmaktadır.

BELGELERE HANGİ TARİH İTİBARİYLE SAHİP OLMAK GEREKİYOR?

Kılavuzun 11. sayfasında şöyle bir ifade var;
"Adayların, tercih edecekleri kadro ve pozisyonların karşısındaki başvuru şartları arasında yer alan; askerlik durumunu gösterir belge vb. diğer belgelere başvuru tarihi (Başvuru Formunun ilgili Makamlara teslim edildiği tarih) itibariyle sahip olmaları gerekmektedir." Arkadaşlar buradaki başvuru tarihinden ne kastediliyor tercih yaptığımız tarih mi yoksa kazanırsak kazandığımız kuruma gerekli evraklarla başvuruda bulunacağımız tarih mi?

Kastedilen internet üzerinden başvuru yapılacağı tarihtir. Ancak mahkeme kararlarına göre internet üzerinden tercih yapılan tarih değil, belgelerin ilgili kuruma verileceği tarihte istenen şartları taşımak yeterlidir. Özetle kılavuzda bu ifade hukuken yanlıştır. Peki ne yapılması gerekiyor? Aday kadroları tercih edecektir. Yerleştiğinde belgeleri kuruma verecek ama kurum bu belgeleri kabul etmeyecek ve atamayı yapmayacaktır. Bu halde, 60 gin içinde idari yargıda dava açılması gerekmektedir. Davanın olumlu sonuçlanma ihtimali yüksektir.

SINAVA HANGİ DÜZEDEN GİRİLDİYSE O DÜZEYDEN TERCİH YAPILMALI

Ben lise mezunuyken üniversitede okurken sınava girmiştim. şimdi üniversite mezunuyum. acaba tercihi üniversite mezunu olarak mı yapıcam??

Sınava lise düzeyinden girmiş iseniz şuan ne mezunu olduğunuz önemli değildir. Sınava girdiğiniz düzeyden yani sizin için söyleyecek olursak lise düzeyinden tercih yapmalısınız. lisans veya önlisans düzeyinden yapacağınız tüm tercihler, dikkate dahi alınmayacaktır.

ALT YAŞ SINIRI NASIL UYGULANMALI?

2006 kpss sınavına girdim. Yerleşmek için tercih yapacağım. Ancak yaş şartı 18 isteniyor. Bense 23/10/1989 doğumluyum. bu gün itibariyle 17 yıl 9 ay 4 gün yaş hesaplamam yapıldı. Bu şartlarda yerleştirilmem durumunda 18 yaş şartı engel olurmu? Yanıtlarsanız. sevinirim. Saygılarımla....

ÖSYM'nin bu konudaki uygulaması da yanlıştır. Yaş şartı sınava girildiği tarih itibariyle hesaplanmaktadır. Oysaki yaş şartı yerleşen kişilerin kuruma belge vereceği sıradaki tarih esas alınarak hesaplanmalıdır. Örnek bir karar için tıklayınız.

Peki ne yapılmalı? Bu durumdaki adaylar tercihlerini yapmalı ve sonuçları beklemelidir. Sonuçlar açıklandığında tercih ettikleri kadrolara kendilerinden daha düşük puanlı kişiler yerleştiğinde ÖSYM'ye başvurarak nedeni sormalı, sonra da gelen olumsuz cevap üzerine idari yargıda dava açmalıdır. Davanın olumlu sonuçlanma ihtimali yüksektir.

TOPLUM SAĞLIĞI HEMŞİRELİĞE BAŞVURABİLİR Mİ?

6283 nolu hemşirelik kanununda son değişikliğe göre hemşirelikle eşdeğer dersleri alan bölümler atamalarda hemşire olarak başvurabileceklerdi.fakat kpss 2007/5 atamasında hemşirelik kadrolarında sadece hemşirelik ve hemşirelik-ebelik bölümleri mezunu olmak şartı var toplum sağlığı bölümü mezunu olmak şartı yer almıyor..
Bizler toplum sağlığı bölümü olarak hemşirelikle eşdeğer dersler almış bir bölümüz.Şimdi bu atamalrda başvurabilecekmiyiz?
Baş vuramıyorsak bu bir tezat değilmidir.Sağlık bakanlığı 4/b li personel atamalarında toplum sağlığı mezunları mezunları hemşirelik kadrolarına başvurabilmişti...

Ne yazıkki bu da yanlış bir uyghulamadır. Kurumlar son çıkan mevzuatı takip etmemiştir. ÖSYM bilgisayarları, toplum sağlığı bölümü mezunlarının tercihlerini kabul etmeyecektir. yukarıda yer verilen bazı sorulardaki hak arama yöntemi burada da geçerlidir.

EŞ DURUMU TAYİNİ

Eşim istanbul'da öğretmen. İstanbul dışındaki herhangi bir kadroyu yazar ve kazanırsam İstanbul'a eş durumundan hemen tayin istiyebilir miyim? Eş durumundan tayinlerde belli bir süreyi doldurmak gerekiyor mu?

Kamu kurumları genel olarak adaylık süresi içerisinde eş durumu özrüne dayanarak nakil yapmamaktadır. Adaylık süresi kurumdan kuruma değişmektedir. 1 ile 2 yıl arasındadır. Bu hususu dikkate alarak tercihlerinizi yapınız.

KASIM AYINDA GİTMEMİŞTİM, ŞİMDİ TERCİH YAPABİLİR MİYİM?

Bir konuda bana yardımcı olursanız sevinirim. kasım atamasında atanmama rağmen özel sebeplerden dolayı kuruma başvurup işbaşı yapmadım. acaba şimdiki atamalarda tercihte bulunabilirmiyim...

28 haziranda eğer internet üzerinden size başvuru imkanı tanınmamış ise kasım ayında yerleştiğini kurumdan yerleşemediğinize dair belgeyi alıp ÖSYM'ye ulaştırmanız gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber