İmam Sendikasından TSK'ya tepki

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Haziran 2007 12:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyanet ve Vakıf Emekçileri Sendikası (DİVES) Genel Başkanı Lokman Özdemir, Genelkurmay Başkanlığı'nın sınır ötesi operasyon ve iç güvenlikle ilgili değerlendirmesinde imamları ve muhtarları hedef alan söylemlerinin kendilerini üzdüğünü söyledi.

Diyanet ve Vakıf Emekçileri Sendikası Genel Merkezi'yle İnsan Hakları Derneği Hakkari Şubesi (İHD) tarafından ortak yapılan ve bazı muhtarlarla imamlar tarafından desteklenen basın açıklamasında, Genelkurmay Başkanlığı'nın imam ve muhtarlara yönelik açıklamasının düzeltilmesi istendi. KEKS Şubeler Platformu toplantı salonunda yapılan basın açıklamasına, DİVES'e bağlı sendika üyeleriyle bazı mahalle muhtarları ve imamlar katıldı.

Grup adına açıklamayı okuyan DİVES Genel Başkanı Lokman Özdemir, "Genelkurmay Başkanlığı'nın geçtiğimiz günlerde Isparta Eğirdir'de basın önünde kamuoyuna yaptığı sınır ötesi operasyon ve iç güvenlikle ilgili değerlendirmede, imamları ve muhtarları hedef alan söylemleri her şeyden önce biz imamları ve muhtarları üzdüğü gibi toplumda hedef duruma getirmiştir.

Üyelerimiz olan kamu görevlileri imamlar ve seçilmiş muhtarlar kentlerde ve köylerde en zor şartlarda hizmet vermektedir. Bölgenin ekonomik ve sosyal olarak ne kadar geri olduğu ve bu şartlarda kamu görevinin yürütülmesinin ne kadar zor olduğu kamuoyunca bilinmektedir. İmamların ve muhtarların yollara mayın döşemesinin sorumlusu olarak gösterilmesi yıllardır zor şartlarda görev yapan bizlerin fedakarlığı ve emeklerinin görülmediğini gösteriyor. Bir anda bizlerin hedef olarak kamuoyuna lanse edilmesini en büyük haksızlık olarak değerlendiriyoruz. Bu şartlarda günlük yaşamdan ve can güvenliğinden ne kadar yoksun olduğumuz ve görevimizin de ne kadar riskli olduğunu göstermektedir. Yapılan bu açıklamanın biz din görevlileri ve muhtarlar açısından şartlarımızı katlanarak zora soktuğunu, bundan böyle görevlerimizi yaparken hedef haline getirildiğimizi bir kez daha belirtmek istiyoruz" dedi.

Böyle bir açıklamayla tüm imam ve muhtarların zan altında bırakıldığını da ifade eden Lokman Özdemir, bu suçu işleyenler hakkında zaten hukuki sürecin işletileceğini belirterek, "Genelkurmay Başkanı, Diyanet Teşkilatı'nı imam ve muhtarları töhmet altında bırakmıştır. Münferit olayları genele mal etmek doğru değildir. Nasıl ki emekli subayların evinde çıkan bombalar ve silahlar tüm emekli subaylara ve orduya mal edilmeyeceği gibi, bir fahri imamın ya da bir muhtarın işlemiş olduğu bireysel suçu da tüm din adamlarına ve muhtarlara mal edilmesi doğru değildir. Genelkurmay Başkanlığı'nın bu açıklamasının düzeltmesini bekliyoruz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber