Arınç, Gül eleştirisine açıklık getirdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Temmuz 2007 18:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Başkanı Bülent Arınç, "Peki, 'bugün Gül'ün adaylığı o zaman da geçerli olur mu' dendiğinde, bütün samimiyetimle söylüyorum, bu adaylık da çok beğenilmiştir. Hem Meclis içinde, hem kamuoyunda, hem dış dünyada. Çok başarılı bir cumhurbaşkanı olacağına da kanaatim vardır. Ama önümüzü henüz göremediğimize göre seçimler yapılacak ve nasıl bir Meclis tablosu çıkacak, Anayasa Mahkemesi nasıl karar verecek, referanduma gidebilecek miyiz, bu belli olmadığına göre bu adaylığı bugünden belirsiz olan geleceğimize taşımanın, söylem olarak doğru olmadığını ifade ettim" dedi.

TBMM Başkanı Bülent Arınç, ATV Televizyonunun canlı yayınına katılarak soruları yanıtladı.

Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ile birlikte dün AK Parti'nin Kayseri mitingine katıldığının anımsatılarak, "mitinglere katılma konusunda kendi ifadenizle, 'kuduruyorum' demişsiniz. Neden gittiniz, nasıl bir özlem o? Özlemle mi gittiniz, yoksa Sayın Gül'le o dönemde adaylığının sürmesi konusunda görüş ayrılığının bir telafisi miydi?" sorusuna şu karşılığını verdi:

"Geçmişte Meclis başkanlığı yapan değerli kişilerle görüştüm. Hem onların söyledikleri hem de benden önce halef-self olduğumuz benden önceki meclis başkanının seçim kampanyalarına baktım, bir milletvekili adayı olarak benim siyasi çalışmalara ölçülü olarak katılmam mümkün. Aksi takdirde adaylığımın bir kıymeti kalmaz. Yani ben halktan oy isteyen bir insan konumundayım şu anda ister Manisa'dan, ister Hakkari'den nereden aday olursam oradan."

"Dün Kayseri'de verilen tablo birlik, bütünlük mesajı gibiydi. O amaçla mı Kayseri'ye gittiniz?" sorusuna da Arınç, şu yanıtı verdi:

"Hayır o amaçla gitmedim, buna ihtiyacımız yok çünkü. Biz Sayın Gül'le de Sayın Erdoğan'la da bugün tanışıyor değiliz. Bugün bir siyasi çalışmaya başlamış insanlar da değiliz. Geçmişten bu yana beraberliğimiz var, arkadaşlığımız var. Siyasette anlayış birliğimiz var."

Abdullah Gül'ün yeni dönemde de cumhurbaşkanı adaylığı konusundaki görüşünün devam edip etmediğinin sorulması üzerine de Arınç, "Bu kısır tartışmalara girmeyelim. Bakınız, ben çekinmeden düşüncelerini ifade eden bir insanım. Bunları bir-iki gazete başlığına bakarak, 'herkes böyle düşünüyor' şeklinde anlamayalım. Biz bu konuları kendi aramızda öncesinde, sonrasında da konuşuruz. Ben yanlış bir şey söylesem bile sonra kendi aramızda bir araya geldiğimizde o bana ifade eder, ben ona ifade ederim" dedi.

Bu konuşmalardan dolayı arkadaşlıklarının zarar görmeyeceğini dile getiren Arınç, "Türkiye de zarar görmez. Ben burada dürüst olarak düşüncemi ifade ettim. Ve sadece Sayın Gül'ün değil, 'benim de bugünden yarına adaylığım söz konusu olamaz, Tayyip Erdoğan'ın da bugünden yarına adaylığı söz konusu olamaz' dedim. Bu çok açık bir gerçek. Bunu tekrar izah etmeye saatlerce bunun üzerinde konuşmaya gerek yok ki" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber