Meclis Başkanlığı denetime açılacak

Haber Giriş : 11 Temmuz 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanlarının vatana ihanet suçlamasıyla yargılanabilmelerine karşılık, TBMM başkanlarının denetime kapalı olduğunu ve nerede yargılanabileceğinin bile belli olmadığını dile getiren TBMM Başkanı Bülent Arınç, Meclis başkanlığını denetime açmayı tasarladığını kaydetti.

Bülent Arınç, Kanal A televizyonunda yayınlanan Gündem adlı programda, önümüzdeki denemde TBMM Başkanlığı'nı denetime açmayı tasarladığını bildirdi. Milletvekillerinin parti ve grup disiplini içinde milletvekilliği yapmasının asıl olduğunu vurgulayan Arınç, AKP Grup Başkanvekili olduğu dönemde hazırladığı Grup İç Yönetmeliği'nde bakanlar ve grup başkan vekilleri hakkında grupta güven oylaması mekanizmasını getirdiğini anımsattı.

Bu denetim mekanizmasını önümüzdeki dönemde Meclis başkanları için de getirmek istediğini anlatan Arınç, TBMM başkanlarının denetlenemediğini, hatta nerede yargılanacaklarının bile belli olmadığını ifade etti. Önümüzdeki dönem Meclis Başkanlığı'nı da denetime açmayı tasarladığını yineleyen Arınç, "Yeni dönemde bana görev düşecek olursa, 'Arkadaş, Anayasanın 94. Maddesi'ne göre tarafsız olmaya mecbur bir Meclis Başkanıyım. Bir eksiğim varsa, bu eksikten dolayı meclisimiz yara alıyorsa, beni meclisin önüne getirin ve denetleyin' diyeceğim" dedi.

netgazete

<

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber