Kablosuz modem kullanıcılarının şifre sorunu çözülüyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Temmuz 2007 17:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- TÜRK TELEKOM'DAN OTOMATİK KABLOSUZ ŞİFRELEME TEKNOLOJİSİ

İSTANBUL (İHA) - ADSL bağlantılarının daha güvenli hale gelmesi için harekete geçen Türk Telekom, AirTies ile stratejik işbirliğine giderek, otomatik kablosuz şifreleme teknolojisini kullanıcıların hizmetine sunuyor.

Türk Telekom'dan yapılan açıklamaya göre, son yıllarda özellikle kablosuz ev ve iş yeri internet bağlantılarının artmasıyla ADSL kullanımında güvenlik sorunu gündemde birinci sıraya oturdu. Kullanıcılar, bilgi güvenliklerinin tehlikeye girmesinin yanı sıra internet ortamında işlemedikleri suçlardan sorumlu tutulma tehlikesiyle de karşı karşıya kaldı. Açıklamada konuyla ilgili şu bilgiler verildi:

"Türkiye'de ev ve iş yerlerinde kullanıcıların büyük bir bölümü kablosuz interneti tercih ediyor. Bunun yanında internete ADSL üstünden bağlanan kullanıcıların çoğunluğu kotalı hizmetleri tercih ediyor. Buna göre kablosuz hatları güvenli olmayan ADSL müşterileri, yakın zamana kadar kullandıklarının ötesinde internet ücreti ödemek zorunda kalıyorlardı. Hatlarını güvenli hale getirmeyen kablosuz ADSL kullanıcıları, ne yazık ki bilmeden hizmet verdikleri art niyetli kişilerin yaptıkları yüzünden hukuk

önünde suçlu duruma düşüyor. Kullanıcılarının daha keyifli ve güvenli bir internet kullanım deneyimine sahip olmasına yönelik çalışmalarını hızlandıran Türk Telekom, Türkiye ve Avrupa'nın birçok ülkesi için kablosuz internet teknolojileri geliştiren stratejik iş ortağı AirTies ile ortak araştırma geliştirme çalışmaları yürütmeye başladı. AirTies Ar-Ge ekibi, Türk Telekom ile birlikte gerçekleştirdiği çalışmalar sonucunda son kullanıcının herhangi bir teknolojik bilgi birikimine sahip olmaksızın,

sadece birkaç tıklamayla ADSL hattını güvence altına alabilmesi için otomatik kablosuz şifreleme teknolojisini geliştirdi. Bu teknoloji TT.Net'in Yaz Fırtınası kampanyası kapsamında son kullanıcılara verilen ürünler üzerine kondu. Şu ana kadar AirTies modemlerini kullanmakta olan ADSL kullanıcıları da www.airties.com adresi üstünden yapacakları ücretsiz güncelleme ile otomatik kablosuz şifreleme hizmetinden yararlanabiliyor."

Türk Telekom İcra ve Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. Paul Doany, yerli üretici ve Ar-Ge çalışmalarına verilen desteğin artarak süreceğini belirterek, "Kablosuz internetin daha güvenli bir şekilde kullanılması bizim en öncelikli projelerimizden biridir. Bu yolda gerekli tüm adımları Türk mühendislerinin bilgi birikimiyle gerçekleştireceğiz" dedi.

AirTies Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Çelebi ise, Türk mühendislerinin Ar-Ge gücüyle tüm dünyaya satış yapmayı hedefleyen bir şirket olduklarını kaydetti ve Türk Telekom için Türkiye'nin de yararına olacak her konuda çalışmalarını artırarak sürdüreceklerini söyledi. Çelebi, "3 yıl içerisinde yüzde 60 gibi bir pazar payına ulaşarak pazar lideri olmamız ve Türk Telekom gibi alanında lider bir kuruluşla stratejik işbirliği içinde olmamız, Ar-Ge'ye verdiğimiz önemden kaynaklanıyor. Türk Telekom'un yerel

firmalara verdiği bu desteği takdirle karşılıyoruz" diye konuştu.

Kablosuz internetin daha güvenli bir şekilde kullanılması için gerekli bilgiler Türk Telekom'un 444 1 444 ve AirTies'ın 444 0 239 nolu çağrı merkezlerinden alınabiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber