Gül'den Sezer'e:Atamalar etik değil

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 03 Temmuz 2007 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dışişleri Bakanı, görev süresi dolmasına rağmen atama yapmayı sürdüren Cumhurbaşkanı'nı eleştirdi

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, görev süresi dolmasına karşın atama yapmayı sürdürdüğü gerekçesiyle Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'i etik davranmamakla eleştirdi.

Gül, önceki gece STV'de güncel konuları değerlendirirken, bir soru üzerine, "Bana göre bunlar etik değil. Bir nevi vekâleten devam ediyor diyebiliriz bu işe. Etik değil, izahı zor şeyler bunlar. Cumhurbaşkanı bildiğiniz gibi vekâletle görevine devam edenleri bile yukarı kabul etmiyor. Böyle bir direnme var ortada" diye konuştu.

Gül, seçimler sonrasında yeniden cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağı sorusuna, "Meydanlar ortada, şüphesiz ki arkadaşlarımızla konuşacağız, edeceğiz bunları, eminim ki en doğrusunu yapacağız" yanıtını verdi. Gül, "Bir anne çocuğunu nasıl korursa bu titizlikle hareket etmeye çalışıyoruz, böyle olmamış olsa neler olurdu neler! Sokaklarda milyonlar toplanırdı, ne nümayişler yapılırdı. Bunların hiçbirini yapmadık" dedi.

Kriz uyarısı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın miting meydanlarında yaptığı seçim sonrasında kriz uyarısı için, "Kilitlenme mekanizmasının aşılması için destek istiyor Başbakan. Biz aslında yapamaz mıydık, Türk siyasi hayatında ne transferler söz konusu olmuştur. Hükümetler kurmak için Güneş Motel'lerden tutun da neler olmuştur. Onlar siyasetin kirli sayfalarıdır, biz o kirli sayfaları hiçbir zaman düşünmedik" diye konuştu. Gül'ün diğer mesajları şöyle:

367 GEREKÇELİ KARARI: Eğer hâkimler bir ülkenin çıkarına olan nedir, ona karar vermeye başlarsa o zaman hâkimler devletinden bahsederiz ki, bu modern çağın devlet anlayışında böyle bir şey yok. Gerekçeli karar inandırıcı değil. Tabii onların, 'Türkiye'de hâkimler var' demelerini beklerdik.

ANAYASA PAKETİ: Anayasa değişikliği şu anda Anayasa Mahkemesi'nde, mahkeme de maalesef şu anda bunu ağırdan alıyor... Anayasa Mahkemesi'nden ricam şudur ki bu da görevleri, böyle önemli bir konuyu bir an önce ele alıp karar vermeleridir.

Emniyet helikopteri

Öte yandan, Gül'ün dün seçim çalışmaları için Bartın'a Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait bir helikopterle gittiği ortaya çıktı. Dışişleri'ne yakın kaynaklar ise Gül'ün helikopterin uçuş masraflarını karşıladığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber