AKP'nin Pollmark'a yaptırdığı anket: İki partili Meclis'e doğru

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 05 Temmuz 2007 06:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Seçime sayılı günler kala sokağın nabzını tutan AK Parti Pollmark'a yaptırdığı ankette, 2002 seçimlerine göre oylarını artırmış görünüyor ve en yakın rakibini ikiye katlıyor.

AK Parti'nin Pollmark'a yaptırdığı son anketin sonuçlarında AK Parti'nin oyları kararsızların dağıtılmasından sonra yüzde 40.5 olarak görülüyor. Kararsızlar dağıtılmadan önce AK Parti'nin oyları yüzde 39.6, CHP'nin oyları ise yüzde 18 civarında görülüyor. AK Parti'nin 22 Temmuz seçimleri öncesinde yaptırdığı son anketin sonuçlarına ulaştık. Pollmark'a yaptırılan anketin sonuçlarına göre AK Parti'nin oy oranı kararsızlar dağıtılmadan önce yüzde 39.6 olarak çıkarken, kararsızlar dağıtıldıktan sonra ise yüzde 40.4 olarak çıkıyor.

DSP, CHP'Yİ KURTARDI

AK Parti'nin yaptırdığı anketlerde CHP'nin oy oranı yüzde 11'lere kadar düşerken DSP ile birleşmenin CHP'nin oylarını olumlu etkilediği görülüyor. Pollmark'ın son anketinde CHP'nin oyları kararsızlar dağıtılmadan önce yüzde 18 olarak çıkarken, kararsızların dağıtılmasından sonra ise yüzde 21 olarak çıktı.

MHP BARAJA TAKILABİLİR

AK Parti'nin Pollmark'a yaptırdığı son ankette kararsızlar dağıtılmadan MHP'nin yüzde 8.6 civarında oy aldığı ortaya çıktı. Kararsızların dağıtılmasından sonra ise MHP'nin oy oranını yüzde 10.5 olarak çıktığı görülüyor. Pollmark'ın anket sonuçları MHP'nin barajı geçme konusunda kritik eşikte olduğunu, baraj altında kalabileceğini gösterdi.

Pollmark'ın anketinde diğer partiler barajın altında kalıyor. Kararsızların dağıtılmasından sonra Mehmet Ağar'ın Genel Başkanı olduğu DP'nin yüzde 7, Cem Uzan'ın Genel Başkanı olduğu Genç Parti'nin ise yüzde 6.5 oy aldığı ortaya çıktı. Kararsızlar dağıtılmadan DP ile GP'nin yüzde 5'in altında olduğu ortaya çıktı.

MHP'Yİ CHP'LİLER İSTİYOR

AK Parti kaynaklarından alınan bilgilere göre Pollmark'ın yaptığı ankette 22 Temmuz seçimlerinin ardından CHP-MHP koalisyona bu iki partinin tabanlarını nasıl baktığı soruldu. Ankete katılanların yüzde 20'si böyle bir koalisyona evet derken, yüzde 70'i ise karşı çıktı. CHP'li seçmenlerin yüzde 50'si MHP ile koalisyona sıcak bakarken, yüzde 40'i ise karşı çıktı. CHP'lilerin yüzde 10'u bu konuda görüş belirtmedi. MHP'li seçmenlerin yüzde 40'ı CHP ile koalisyona sıcak bakarken yüzde 60'ı ise karşı çıktı.

Anket beş bin kişi ile yapıldı

Pollmark'ın anketi 5 bin seçmenle yüz yüze görüşme yöntemiyle gerçekleştirildi. Anketin 26-28 Haziran tarihlerinde yapıldığı öğrenildi. AK Parti tarafından Pollmark'a yaptırılan ankette, son zamanlarda tırmanış gösteren terör olaylarında AK Parti hükümetinin sorumluluğu da soruldu. Ankete katılanların yüzde 60'ı 'Hayır' cevabını verirken, ankete katılanların yüzde 35'i 'Evet' cevabını verdi. ?Terör olaylarının artmasının AKParti'nin tek başına iktidar olmasını engellemeye yönelik olduğunu düşünüyor musunuz??sorusuna ise ankete katılanların yüzde 35'i 'evet' derken, yüzde 60'ı ise 'hayır' cevabını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber