DTP 8 ilde miting yapacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Temmuz 2007 16:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Demokrat Türkiye Partisi'nin (DTP) miting programı belli oldu. DTP'nin merkezi düzeyde katılacağı mitingler Ardahan, Van, Adıyaman, İzmir, Bingöl, Kars, Diyarbakır ve İstanbul'da düzenlenecek.

DTP Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada, adayların düzenleyeceği mitinglere 8 ilde merkezi düzeyde destek verileceği bildirildi. Mitingler 11 Temmuz'da Ardahan'da başlayacak, Diyarbakır'da 20 Temmuz'da sona erecek. Açıklamada, İstanbul'daki miting tarihinin ise daha sonra netleşeceği kaydedildi.

Buna göre DTP sırasıyla Ardahan, Van, Adıyaman, İzmir, Bingöl, Kars, Diyarbakır ve İstanbul'da merkezi mitingler düzenleyecek. Diğer mitingler ise yerel düzeyde gerçekleştirilecek. Diyarbakır'daki mitinge DTP eski Eşbaşkanları Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk katılacak. İzmir'de Ahmet Türk ve DEP eski Milletvekili Selim Sadak'ın yanı sıra EMEP eski Genel Başkanı ve İzmir 1. Bölge Bağımsız Milletvekili adayı Levent Tüzel; Adıyaman'daki mitinge Tuğluk, Leyla Zana ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Ardahan'da ise DTP Eşbaşkan Vekili Selma Irmak ve DEP eski Milletvekili Hatip Dicle konuşmacı olarak katılacak.

Tarihi henüz netleşmeyen İstanbul'daki mitinge ise Ahmet Türk, Leyla Zana, Levent Tüzel, ÖDP eski Genel Başkanı ve İstanbul 1. Bölge Bağımsız Milletvekili adayı Ufuk Uras ile SDP Genel Başkanı Filiz Koçali katılacak. Kars ve Bingöl'deki mitinglerin katılımcıları ise daha sonra belirlenecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber