Başkanlık AKP'liden Alemdaroğlu'na geçti

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 07 Temmuz 2007 13:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eski Rektör Alemdaroğlu, Karaköy Rotary Kulübü Başkanlığı'na getirildi. Alemdaroğlu, başkanlığı AKP'li Saraçoğlu'ndan devraldı

AKP kurucularından Dr. Fatih R. Saraçoğlu, Karaköy Rotary Kulübü Başkanlığı'nı eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu'na devretti. Karaköy Rotary Kulübü'nün Hilton Otel'de düzenlenen 38. devir teslim törenine İstanbul Vali Yardımcısı Cumhur Güven Taşbaşı, Rotary Kulübü İcra Komitesi Başkanı Örsçelik Balkan, İstanbul Rotary Kulübü Başkanı Mustafa Öney ile çok sayıda rotaryen katıldı.

2006-2007 başkanlığı döneminde yapılan çalışmaları sinevizyon aracılığıyla anlatan Saraçoğlu, kendisiyle aynı dönemde görev alan kulüp yöneticilerine birer plaket verdi.

Madalya taktı

Planladıkları tüm projeleri gerçekleştirdiklerini belirterek, çalışmalar çerçevesinde kulübün ISO 9000 kalite belgesine de kavuştuğunu kaydeden Saraçoğlu, "Yapılan hizmetlerle kulüp bayrağımıza iki yıldız daha eklendi ve toplam dört yıldıza ulaştık" dedi.

Saraçoğlu, ardından sahneye davet ettiği Alemdaroğlu'na boynundan çıkardığı başkanlık madalyasını taktı.

Çocuk felcine karşı mücadele

Bayrağı daha ileriye götürmeye çalışacaklarını söyleyen Alemdaroğlu, "Çalışmalarımızın temel felsefesi, Atatürk ilke ve devrimlerini, devletin, vatanın ve ulusun tek ve bölünmez oluşunu savunmak, Anayasa'mızın ilk üç maddesinin değişmezliğini tartışmamak ve ulusal politikalara destek vermektir" diye konuştu.

Balkan da şöyle konuştu: "Rotary, dünyanın en büyük sivil toplum kuruluşudur. Birleşmiş Milletler'de temsilcisi bulunan Rotary Kulübü, 102 yıldır özellikle sağlık, açlık, ve su yönetimi konusunda faaliyetlerini yoğunlaştırıyor. Çalışmalarımız sayesinde 1985 yılında 125 ülkede 350 bin çocuk felci vakası varken, şimdi 4 ülkede 1500 vaka kaldı."

Balkan, İstanbul Rotary Kulübü'nün "Ortadoğu'da barışa nasıl katkıda bulunulabilir" konulu bir barış forumu düzenleyeceğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber