1 numara Hasan Kundakçı mı?

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 09 Temmuz 2007 11:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hüseyin Görüm, Youtube'da 'Vatansever'ler arasında '1 numara' diye bilinen ismin emekli Korgeneral Kundakçı olduğunu iddia etti. Görüm'ün bu iddiasının '1 numara' konusunda hedef şaşırtma olabileceği tahmin ediliyor

Emekli Albay Fikri Karadağ'ın başkanı olduğu Kuvayi Milliye Derneği üyesi Hüseyin Görüm, 'www. youtube.com' adresinde yayınlanan konuşmalarında çarpıcı iddialarda bulundu. Görüm, Girdap operasyonunda tutuklanan Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Hareketi Derneği (VKGB) yöneticisi 12 kişinin, '1 numara kızarsa' diye çekindikleri kişinin emekli Korgeneral Hasan Kundakçı olduğunu iddia etti. Operasyon öncesi derneğin yöneticilerinin yaptığı telefon görüşmeleri dinlenmiş ve 1 numaranın emekli bir general olduğu polis tarafından belirlenmişti. Ancak sanıklardan hiçbiri isim vermemişti.

ÖL DEYİN ÖLELİM

Görüm'ün zamanlaması ve 1 numaranın Kundakçı olduğuna dair ortaya attığı iddianın arkasında, başka bir emekli paşayı koruma ve hedef şaşırtma olduğu düşünülüyor. Görüm'ün Kundakçı hakkındaki iddialarından bazıları şöyle: "Asıl derneğin başında kim var. Ankara'ya gittik 1 numara, İstanbul'a geldik 1 numara. En sonunda dediler ki 1 numara korucu başı Hasan Kundakçı paşa olduğunu söylediler. Kundakçı'yı 2003 Haçlı Toplantısı'nda gördüm. Hatta şu anki Kemalist Atılım Birliği'nin başkanı Mete İzzet Özcanoğlu beni onunla tanıştırmıştı. Sağolsun. Hasan Kundakçı ile o dönemlerde VKGB'nin Ankara Dikmen'deki Genel Merkezi'nde görüştük. Şunu söyledim sayın paşam derneğin başında mısınız? 'Evet' dedi 'onursal genel başkanıyım.' Biz de dedik ki İstanbul'da bizim üstümüze ne düşüyorsa herşeyi yaparız. Öl deyin ölelim."

BAŞKA PAŞALAR DA VAR

Kundakçı'nın o tarihlerde kendilerini güzel konuşmalarıyla etkilediğini belirten Görüm, "Tabii Hasan paşaya bağlı başka paşalar da var. Onların adını şimdi açıklamak istemiyorum. Hasan paşa değerli bir büyüğümüz. VKGB'de kandırıldığına eminim. İyi niyetli bir insan ama şunu da söylemeden geçemeyeceğim. Bu devlete korgeneral olup da böyle sahtekarları çözmemesi büyük bir zuldür. Orada Hasan paşamız burada büyük gaflete düşmüştür. Aradan 10 gün geçtikten sonra tekrar bizi Dikmen'e davet etti. Yanımda 5-6 arkadaşım vardı. Herkes böyle bir oluşumun içinde olmak ister. Ama ne yazık ki Ankara'ya gittiğimizde fotoğraflarımızı çektiler. Kuvayi Milliye hareketi Vatanser Güç Birliği hareketine katıldı diye. Böyle bir karambol" dedi.

Başkanlık seçiminde birbirlerini suçladılar

Görüm, derneğe başkan seçilmesi sürecini de şu şekilde anlatıyor: Karadağ ve Muzaffer Tekin bana itimat ediyorlar. Onlar da Kuvayi Milliye oluşumu içinde olmak istedi. Ankara'da toplandık. Birçok kişiyi birbirinden habersiz çağırmışlardı. Bazılarına şu kadar para verin sizi İstanbul başkanı yapalım demişler. Bazılarına 'Size gizli tüyo vereceğiz. Başkan yapacağız sizi' demişler. Bu duruma üzüldük. Vatanseverlerin genel merkezine gittik. Baktım Fikri Karadağ orada, şa-

şırdım. Bu grupları tanıştırdığım için pişman oldum. Nihat Gürkan vatanseverlerin teşkilat başkanı ben olacağım diye tutturdu. Taner Ünal da bana 'Hüseyinciğim Nihat Gürkan senin sözünü dinler o teşkilat başkanı olmasın' dedi. 'Hasan Kundakçı seçmiyor mu onları?' dedim. 'Başkan o ise neden burada değil' dedim. 'Hasan Kundakçı Amerika'ya bağlıdır' dediler. Kızı Amerikalı bir zenciyle evli. İki arada bir derede kaldım. VKGB Teşkilat Başkanı Fikri Karadağ oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber