Hemşirelerin görev yetki ve sorumluluklarına ilişkin yönetmelik taslağı...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 09 Temmuz 2007 13:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bilindiği gibi Hemşirelik Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun 02/05/2007 tarihli ve 26510 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

6283 sayılı Hemşirelik Kanununun değişik 4 üncü maddesinin 2 inci fıkrasında yer alan ?Hemşirelerin çalışma alanlarına, pozisyonlarına ve eğitim durumlarına göre görev, yetki ve sorumlulukları Sağlık Bakanlığınca çıkarılacak yönetmelikle düzenlenir.? hükmü gereği Genel Müdürlüğümüzce Hemşirelik Hizmetleri Yönetmeliği Taslağı hazırlanmıştır.

Mevzuatımızda hali hazırda hemşirelerin görev tanımları bakımından günümüz sağlık bakım ihtiyaçlarını karşılayacak hukuki düzenleme bulunmamaktadır. Yapılan bu düzenleme ile hemşirelerin çalıştıkları tüm alanlarda görev, yetki ve sorumluluklarının açık ve kapsamlı bir şekilde belirlenmesi, hemşirelik hizmet birimleri oluşturularak verilen hizmete etkinlik ve profesyonel bir nitelik kazandırılması amaçlanmaktadır.

Sözü edilen yönetmelik çalışmalarına, alanı ile ilgili bilgi ve deneyime sahip hemşirelerin görüş ve önerilerinin de önemli bir katkı sağlayacağı düşünülmektedir. Bu nedenle yönetmelik taslağı Bakanlığımız web sayfasında (www.saglik.gov.tr) da duyurularak görüşe sunulmuştur.Gelen görüşler birimimizce değerlendirilerek belirli zaman aralıkları ile www.saglik.gov.tr adresinde bildirilecektir.

Mezkur yönetmelik çalışmasında hemşirelerin hizmet verdikleri alanlardan 32'sine ilişkin görev tanımı yapılmış ve genel hemşirelik formları geliştirilmiştir. Hemşireler sağlık hizmetinin sunulduğu tüm kurum/kuruluşlarda çalıştığından, hemşirelerin çalıştığı tüm alanlara ilişkin görev tanımı çalışması yapılması gerekmektedir.

Taslakda yer almadığı halde görev tanımı yapılması gerektiği düşünülen çalışma alanlarına ilişkin görev tanımlarının ve hemşirelik formları ile ilgili katkıların, taslakda mevcut olan tanımlara uygun formatta hazırlanması, açık ve net ifadeler içermesi, anlaşılır, tıbbi gelişmelere paralel, uygulanabilir olması, ve diğer sağlık meslek gruplarının görev, yetki ve sorumluluklarıyla çakışmamasına dikkat edilmesi gerekmektedir.

Bu kapsamda hemşirelik hizmetleri yönetmeliği taslağına ilişkin görüşlerinizi 30 Eylül 2007 tarihine kadar [email protected] e-posta adresine gönderebilirsiniz.

TASLAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber