MEB'in, "Öğretmene Hizmet Anlayışı" ile ilgili talimatı

Haber Giriş : 14 Temmuz 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

memurlar.net özel haber

Genel Müdürümüz Sayın Remzi Kaya'nın Öğretmene Hizmet Anlayışı konulu İl Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderilen talimatın tam metni için

SAYI : B.08.0.PGM.0.23.10.02-361/ 56521 12 TEMMUZ 2004
KONU: Öğretmene Hizmet Anlayışı

Bilindiği üzere Bakanlık olarak 2003 yılından itibaren öğretmenlik için başvurular elektronik ortamda alınmaya başlanmıştır. Başvuru merkezleri olarak bölge ili uygulamasından, 81 il, Ankara ve İstanbul merkez ilçelerine yaygınlaştırılmıştır. Öğretmenlerin her tür yer değiştirme iş ve işlemleri de İLSİS veri tabanındaki bilgiler kullanılarak gerçekleştirilmektedir.

Yapılan tüm bu hizmetler, öğretmenlerimizin resmî işlemlerini en kısa sürede ve ekonomik olarak yapması düşüncesiyle yürütülmektedir. Bu amaçla, elektronik ortamda yürütülen hizmetlerde gerekli olabilecek bilgi ve belgelere de elektronik ortamla ulaşılması zorunluluk arzetmektedir. Öğretmen, kendisiyle ilgili bilgi ve belgelere rahatlıkla ulaşmak, iş ve işlemlerini kısa sürede tamamlamak ve huzur içinde sınıfına girmek istemektedir. İş ve işlemlerin süresini kısaltmak, istenecek bilgi ve belge sayısını
azaltmak yönetimin bir gereği olduğu gibi günümüzün çağdaş yönetim anlayışı kapsamında mevcut kaynakları en iyi biçimde kullanmak, personeli etkili kılmak ve kendisinden yüksek düzeyde verim almak olmalıdır.

Bu anlamda; okul yöneticilerinin, il/ilçe millî eğitim müdürlüğü yöneticilerinin, Bakanlıktaki yöneticilerin veya diğer personelin öncelikli amacı ve o görevdeki konumu, öğretmenlerin varlığına ve onlara sunulacak hizmetle ilişkilidir. Yönetim kademelerinin her basamağında, bilgi ve belge almak için veya ilk atama, il içi veya iller arası yer değiştirme, alan değişikliği, İLSİS veri tabanında kayıtlı bilgilerinin güncellenmesi vb. iş ve işlemlerin yapılmasında, öğretmenlerimize seviyeli yaklaşılması, yardımcı olunması, yol gösterilmesi, saygılı olunması, hak ettiği değerin verilmesi gerekmektedir. Kurum olarak kendi personelimize vereceğimiz sıcaklık ve göstereceğimiz ilgi; istekli, motive olmuş, mesleğine kendini adamış, karşılıksız çalışabilecek öğretmenlerin çoğunlukta olmasına kaynaklık edecektir. Saygı gören bir öğretmenin de; gerek okulunda gerekse ailesinde daha etkin, daha etkili ve daha verimli olması kaçınılmaz olacaktır. Sevilen ve sayılan insan, çevresindekilere de sevgi ve saygı göstermede özen gösterecektir.

Eğitim ve okul yöneticilerinin; eğitim ve öğretim hizmetlerinin öncelikli unsuru nitelikli öğretmeni sisteme kazandırmak veya sistemde kalmasını sağlayacak davranışları göstermeleri, hak edilen değeri hissettirmeleri, toplumda saygınlık kazanmalarına öncülük etmeleri, sözü edilen düşüncelerin yaşama geçirilmesi, davranış olarak günlük işleyişte kendisini yansıtması için gerekli olan tüm girişimleri başlatmaları, denetimlerde bulunmaları, gereksiz yakınmalara yol açabilecek uygulamalara son verilerek, olması gereken etkili ve verimli yöntemlere imkân verilmesi, mevzuatı çerçevesinde e-posta, faks veya telefon gibi iletişim araçlarından en üst düzeyde yararlanılarak özlenen hizmetin sunulması hususunda gereğini önemle rica ederim.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber