İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

İhalelere Yönelik Başvurular Hakkında Yönetmelikte Değişiklik

İhalelere Yönelik Başvurular Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Mart 2019 01:45, Son Güncelleme : 16 Mart 2019 01:46
İhalelere Yönelik Başvurular Hakkında Yönetmelikte Değişiklik

Kamu İhale Kurumundan:

İHALELERE YÖNELİK BAŞVURULAR HAKKINDA YÖNETMELİKTE

DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 - 3/1/2009 tarihli ve 27099 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan İhalelere Yönelik Başvurular Hakkında Yönetmeliğin 5 inci maddesinin üçüncü fıkrasının birinci cümlesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Ön yeterlik dokümanının veya ihale dokümanının EKAP üzerinden e-imza kullanılarak indirilebilmesi için adına EKAP üzerinden e-imza kullanılarak doküman indirilecek tüzelkişiler ile gerçek kişilerin EKAP'a kayıtlı olması zorunludur."

MADDE 2 - Aynı Yönetmeliğin 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendinde yer alan "satın alındığı" ibaresi "EKAP üzerinden e-imza kullanılarak indirildiği" olarak değiştirilmiştir.

MADDE 3 - Aynı Yönetmeliğin 8 inci maddesinin üçüncü fıkrasında yer alan "satın alındığı, belli istekliler arasında ihale usulü ile yapılan danışmanlık hizmet alımı ihalelerinde ise ihale dokümanının teslim alındığı" ibaresi "EKAP üzerinden e-imza kullanılarak indirildiği" olarak değiştirilmiştir.

MADDE 4 - Aynı Yönetmeliğe aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

"Başlamış olan ihaleler

GEÇİCİ MADDE 6 - (1) Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce ilanı veya yazılı olarak duyurusu yapılmış olan ihaleler, ilanın veya duyurunun yapıldığı tarihte yürürlükte olan Yönetmelik hükümlerine göre sonuçlandırılır."

MADDE 5 - Bu Yönetmelik 1/6/2019 tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 6 - Bu Yönetmelik hükümlerini Kamu İhale Kurumu Başkanı yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber