Ortaöğretim sınavı can aldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Temmuz 2007 13:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van'da ilköğretim okulu öğrencisi intihar etti.

Öğrencinin, Ortaöğretim Kurumları Sınavı Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı'nda istediği puanı alamadığı için intihar ettiği öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, Hüsrevpaşa İlköğretim Okulunda eğitim gören Büşra Önem (14), OKS sonucuna göre 320 puan aldı. İstediği puanı alamadığı için bunalıma giren Önem, evde bulunan çeşitli ilaçlardan içti. Ailesinin durumu fark etmesiyle hastaneye kaldırılan Önem, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Önem'in cenazesi, kılınan namazın ardından Akköprü Mezarlığında toprağa verildi.

BAKAN ÇELİK, ACILI AİLEYİ ZİYARET ETTİ

Önem'in ailesine taziye ziyaretinde bulunan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 8. sınıfı bitirmiş bir genç kızın sadece başarısız olduğu gerekçesiyle canına kıymasını büyük bir üzüntüyle karşıladığını ifade etti.

''OKS ya da ÖSS, hayatın sonu değil'' diyen Çelik, kazanılınca her şeyin süt liman, kaybedilince de dünyanın sonu olmadığını bildirdi.

Ailelerin ve öğretmenlerin bunu çocuklara motive etmesi gerektiğine işaret eden Bakan Çelik, şunları kaydetti:

''OKS sonuçları açıklandığı gün öğrencilere çağrıda bulundum. Dedim ki siz bizim için çok değerlisiniz. Bu bir sıralama sınavıdır. Birisi birinci, birisi 8 bininci olacak. Bu kaçınılmaz bir şeydir. Gençlerimiz için hayat birçok fırsatlar vadediyor. Ümit sahibi olanlar için hayat bir sürü fırsatlar vadediyor. Neticede, herkes Anadolu lisesine, fen lisesine girecek diye bir şey yok. Alternatifler var.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber