MHP, AKP reklamlarına yasak istedi

Haber Giriş : 11 Temmuz 2007 13:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural, AKP ve Erdoğan'ın reklamlarının ?yalan dolu? olduğunu öne sürerek Reklam Kurulu'nun reklamları yasaklamasını istedi.

Vural yaptığı yazılı açıklamada, AKP'nin 5 yıllık hükümeti boyunca yaptığı gibi halkı kandırmaya seçim kampanyasında da devam ettiğini öne sürdü. AKP'nin gazetelere verdiği ilanlarda gerçekleri çarpıttığını da savunan Vural, ?Aldatma Kandırma Partisi AKP, verdiği gazete ilanlarında rakamları çarpıtarak 110 bin yeni okul açtığını ifade ediyor. Oysa ki TÜİK kayıtlarına göre toplam okul sayısı 56 bin 388. AKP reklamlarında 2'nci yalan da baraj ve gölet sayıları hakkındaki rakamlardır. Başbakan reklamda 366 baraj ve gölet tamamlandığını söylüyor. Oysa Türkiye'de 2007 yılında baraj sayısı 230, gölet sayısı ise 387'dir. Bu yalanların reklamı ile milletimiz kandırılmak istenmektedir? dedi.

Reklam Kurulu'nu AKP reklamlarını yasaklamaya çağıran Vural, reklam ve ilanlarda ortaya konulan rakamların ?aldatmaca? olduğunu kaydetti. Vural, ?Erdoğan tarafından AK İcraatlar adlı kampanya dahilinde ifade edilen rakamlar tamamıyla aldatma-kandırma icraatları olarak Türk siyasi tarihine geçecektir. AKP ve Erdoğan'ın cezası 22 Temmuz günü sandıkta millet tarafından verilecektir? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber