Bağımsız adaydan uçuk vaat: Mazot alana 1 YTL para

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Temmuz 2007 16:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Denizli'den bağımsız milletvekili adayı olan Hasan Çetin, bastırdığı broşüründe "Denizli'ye deniz gelecek, erkekler de çocuk doğuracak, hamilelik 9 aydan 4 aya indirilecek, 1 litre mazot alana 1 YTL para verilecek." gibi vaatlere yer vererek, siyasi partilerin vaatlerine göndermeye yapıyor.

Denizli'de bağımsız milletvekili adayı olan elektrik mühendisi 36 yaşındaki Hasan Çetin, ilginç vaatleriyle seçimlerin renkli isimlerinden birisi oldu. Bağımsız aday Hasan Çetin, bastırdığı seçim broşüründe; Denizli'ye deniz getirmeyi vaadediyor, erkeklerin de çocuk doğurabileceğini, her hafta evlere tellak göndererek vatandaşın sırtını keseleteceğini, hamileliğin 9 aydan 4 aya indirileceğini, 1 litre mazot alana 1 YTL para verileceğini ifade ediyor. Kiraladığı seçim aracıyla da mahalle mahalle dolaşan Hasan Çetin, broşürlerini de bizzat kendisi dağıtıyor. Çetin, vatandaşların ilginç bulduğu seçim vaatlerine de tek tek cevap veriyor.

Çetin, bir esnafın Denizli'ye nasıl deniz getireceği sorusuna, "Denizin gelmesi mümkün değildir. Bir genel başkan Konya mitinginde 'Konya'ya deniz getireceğim' diye bağırdı ve bu vaade göre oy verildi. Bu konuyu taşlamak açısından broşüre bu maddeyi koyduk." cevabını verdi.

Hasan Çetin, vaatleriyle aslında siyasilere gönderme yaptığını dile getiriyor. Amacının dikkat çekmek olduğunu açıklayan Çetin, "Daha önce projelerimin yer aldığı bir broşür bastırdım ancak bu halk tarafından ilgi görmedi. Ben de bunun üzerine ilgi toplamak amacıyla siyasi partilerin vaatlerine benzer vaatler vererek halkın dikkatini çekiyorum." diyor.

Broşürleriyle siyasi partilerin verdiği vaatlerin boş olduğunu da anlatmaya çalıştığını kaydeden Çetin, sözlerini şöyle tamamladı: "Hamilelik 9 aydan 4 aya indirilecek, bu olamaz. Çünkü Allah'ın öngördüğü şeylerin değiştirilmesi mümkün değildir. Çöller, kutup ayılarından arındırılacak, zaten çöllerde kutup ayısı yoktur. Dolardan 6 sıfır atılacak, dolarda 6 sıfır yoktur. Sigara, zararsız olacak; sigara içildiği sürece zarar verir. Eve tellak gelecek her hafta vatandaşın sırtını keseleyecek, devletin her eve tellak göndermesi sözkonusu olamaz. 1 litre mazot alana 1 YTL para verilecek. Mazotun 1 YTL olmasını ilk olarak Cem Uzan başlattı ardından da diğer siyasi partiler mazotu daha ucuza vereceğini söyledi. Ben de ücretsiz vereceğimi yazdım. Bunları yazmaktaki amacım vatandaşlarımıza siyasi partilerin vaatlerinin boş olduğunu anlatmaktır."

Broşürü okuyan bir vatandaş, mevcut siyasilerin vaatlerinin yanında Hasan Çetin'in vaatlerinin ciddi kaldığını belirterek, "Bunların şaka olduğu belli. Bence Hasan Çetin, mevcut vaatlere gönderme yapmış." ifadelerini kullanıyor.

İLGİNÇ VAATLER

Çetin'in, broşüründeki diğer vaatler ise şöyle: "Bütün şahinler mercedes görünümünde olacak. Avrupa Birliği bize girecek. Tülin'le Caner evlendirilecek. Hayat bayram olacak. Halkı cumhurbaşkanı seçecek. Beslenen karga, gözü oymadan devlet tarafından vurulacak. Denizlispor, ligden hiç düşmeyecek. Tüm köylere trafik lambası konulacak. Eşek, sudan koşarak gelecek. Çitlediğiniz çekirdeklerin hiçbiri acı çıkmayacak. Beyazlar daha beyaz, renkliler ilk günkü gibi pırıl pırıl olacak. İftar vakti, en erken Denizli'ye gelecek. Matematik dersleri kolaylaştırılacak, tüm denklemler birinci dereceden bir bilinmeyenli olacak. Basamakta durulacak, otomatik kapı çarpmayacak. El elin eşeğini türkü çağırarak aramayacak. Yalandan kim ölmüş, lafı kaldırılacak. Sadece çarşamba günleri çalışılacak. Rio karnavalı, Türkiye'de düzenlenecek. 3 korner, 1 penaltı olacak. İddia kuponları yatmayacak. Parti liderleri geri gelmemek üzere Antartika'ya gönderilecek. Sakızlar kaybolmayacak. Kızların, 'biz arkadaşız' demesi yasaklanacak. Düğünlerde zorla halaya kaldırmak yasaklanacak. Neşenin kepek sorununa müdahale edilecek.

Arabayı yıkattığınız gün, yağmur yağmayacak. Dışardan alınan borçlar inkar edilecek. Fener'in Avrupa maçları oynanmadan mağlup sayılacak. Para vermeden de düdük çalınabilecek. Tüm vatandaşlarımız, istedikleri ideal kilolarına ulaşacaklar. Kilo almak isteyen alacak, vermek isteyen de verecek hem de istediğini yiyerek. Askerlik, yan gelip yatma yeri olmayacak. Tuttuğunuz altın olacak. Size sarı laleler alacağım, çiçek pazarından. Minibüsten inmek için müsait bir yer bekleme kabusuna son, artık her yer müsait olacak. Yazlar ılık ve yağışlı, kışlar kurak olacak. Günler 28 saat olacak ve artık, 4 saat fazla uyunacak. Halkı Cumhurbaşkanı seçecek. Erkeklerin pembe gömlek giymesi, kızların da bu konuda tavsiye-teşvik-talep zorlamaları yasaklanacak. Fırınlar, ekmek yerine pasta üretecek. Cimbom, Kadıköy'den puan alacak. Yıllık izin hakkı 12 aya çıkarılacak. Kuş sütü eksik olan sofraya, sofra denmeyecek, kuştan süt sağılacak. Futbol yorumcusunun tokatlama tuşu kumandalara eklenecek. Mutluluğun resmi çizdirilerek, her eve astırılacak. Her türlü tüy istenecek, istenmeyen tüy kalmayacak. Yalandan kim ölmüş lafı kaldırılacak."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber