Balıkesir'de askeri uçak düştü: 1 yaralı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Temmuz 2007 10:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Balıkesir 9. Ana Jet Üs Komutanlığı'na bağlı bir F-16 savaş uçağı, piste iniş yapmak üzereyken düştü. Kazada pilot ağır yaralandı.

Saat 22.30 sıralarında meydana geldiği öğrenilen olayda, hava üssünün içinde bir F-16 savaş uçağının piste iniş yapmak üzereyken düştüğü, uçağın pilotunun yaralı olarak kurtulduğu, ağır yaralanan pilotun Balıkesir Asker Hastanesi'ne kaldırıldığı bildirildi. Uçağın düştüğü bölgede çıkan yangına söndürme ekiplerinin müdahalesinin sürdüğü öğrenilirken, yetkililer tarafından olayla ilgili bir açıklama yapılmadı.

ASKERİ YETKİLİLER SAVAŞ UÇAĞININ DÜŞTÜĞÜNÜ DOĞRULAMADI

Balıkesir 9. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda bir F-16 savaş uçağının düştüğü şeklindeki bilgi askeri yetkililerce doğrulanmazken, görgü tanıkları hava üssünde bir uçağın kalkışı sırasında büyük bir yangın çıktığını bildirdi.

İddiaya göre 9. Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan havalanan bir F-16, henüz bilinmeyen bir sebeple yanmaya başladı. Üs içinde gerçekleştiği belirtilen olay askeri yetkililerce doğrulanmazken, çevredeki görgü tanıkları ise üste bir uçağın yandığını gördüklerini ileri sürdü. Bu arada 2 pilotun uçaktan atlamayı başardıkları, yaralı olarak kurtulan pilotların askeri ambulansla Balıkesir Asker Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındıkları öğrenildi. Resmi kaynaklar askeri üste meydana geldiği öne sürülen kazaya ilişkin herhangi bir açıklama yapmadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber