CHP'li Belediye Başkanı seçim yasaklarını böyle deldi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 14 Temmuz 2007 17:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CUMHURİYET Halk Partisi Genel Başkanı Deniz Baykal, Doğu ve Güneydoğu'da yaşanan terör olaylarını değerlendirirken, bölgede ekonomik kalkınmada hareket geçirmenin gerektiğini belirterek, ?Yatırımı artırmak lazım, gençlere çalışma olanağı sağlamak lazım. Bunu için devletin bölgeye bir ekonomik sorumluluk anlayışı ile yaklaşması lazım'' dedi. Baykal'ın dün Elazığ mitingi sırasında Gezin Belediye Başkanı Fethi Aydın, resmi plakalı makam otomobiliyle CHP konvoyuna katıldı.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, dün seçim gezilerini Tunceli ve Elazığ'da yaptığı mitinglerle sürdürdü. Baykal, Tunceli'den Keban Baraj Gölü kıyısında bulunan Pertek İlçesi'ne helikopterle geçtikten sonra burada bir çay bahçesinde halkla sohbet etti. Vatandaşların sorunlarını dinleyen Baykal'dan 70 yaşındaki Süleyman Çelik, bölgeye fabrika ve yatırım yapılmasını istedi. 10 çocuğu ve 25 torunu bulunduğunu söyleyen Çelik, ?Çocuklarımız işsiz, fabrika istiyoruz. Buraya fabrika kurun çocuklarımızı dağa yollamayın'' diye seslendi. Baykal, bu sözler üzerine, iktidara geldiklerinde bu sorunların hepsini çözeceklerini söyledi. Bir başka vatandaş ise Baykal, ?Mecliste çocuklar gibi birbirinizle kavga ediyorsunuz. bu sizlere yakışmıyor, kavgalara bırakın'' diye seslendi.

TERÖR DEVLET YATIRIMIYLA ÖNLENİR

CHP Genel Başkanı Pertek'ten Elazığ'a gitmek için Keban Baraj Gölü'nü seçim otobüsüyle birlikte feribotla geçti. Otobüste DHA'nın sorularını yanıtlayan Baykal, bölgedeki terör olaylarının devletin yatırımıyla önleneceğini söyledi. Baykal, ?Bölgede ekonomik kalkınmada hareket geçirmek gerekir. Yatırımı arttırmak lazım, gençlere çalışma olanağı sağlamak lazım. Bunu için devletin bölgeye bir ekonomik sorumluluk anlayışı ile yaklaşması lazım. Özel sektör maalesef buraya girmedi. Altyapı yatırımları arzu ettiğimiz gibi gerçekleşmedi. Yapılacak çok iş var. Buradaki insanları işe sokturmanın temel yolu burada yatırım yapmaktır. Bunu hızlandırmaya çalışacağız, öncelik vereceğiz. Yani bu bölgedeki geçim kapılarını açmaya çalışacağız'' dedi.

BAŞKAN SEÇİM YASAKLARINI DELDİ

Otobüsten Keban Baraj Gölü'ne seyreden Baykal'ı karşı kıyıda davul zurnalı coşkulu partililer karşıladı. Baykal'ın otobüste bulunduğu sırada davul ve zurnacı hareketle havalarıyla Baykal'ı karşılayanlar davul ve zurnacıya para da verdi. Baykal Elazığ'a giderken, konvoyunda Gezin Belde Belediye Başkanı CHP'li Fethi Aydın, 23 AZ 313 plakalı resmi makam aracıyla konvoya eşlik etti. 25 kilometrelik yol boyunca CHP liderinin bulunduğu otobüsün arkasından ayrılmayan resmi plakalı araç, kentte Harput'a çıkılırken, konvoydan bir an olsun ayrılmadı. Resmi plakalı makam aracı ile konvoya eşlik eden Fethi Aydın, seçim yasaklarını deldi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber