OKS listeleri 'sil baştan': 1 puanlık değişimle 7 bin kişi geriye düşecek

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 16 Temmuz 2007 10:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

OKS skandalı'nın boyutları giderek genişliyor. Mağdur öğrenci sayısındaki artış karşısında zor durumda kalan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 800 bin öğrencinin diploma notlarını kontrol etmek zorunda kaldı.

Bakanlık bugün tüm illerin milli eğitim müdürlüklerine yazı göndererek, sınava giren öğrencilerin diploma notlarının kontrol edilmesini isteyecek. Bu hafta içinde tamamlanacak olan tarama sonucunda, diploma notu hatalı girilen öğrenciler belirlenecek.

Bakanlık daha sonra, bu öğrencilerin OKS puanlarını yeniden hesaplayacak ve bu sonuçlara göre sıralama yenilenecek. Bu durumda yüz binlerce öğrencinin sıralaması değişmiş olacak.

YENİ SIRALAMA HAFTA SONU HAZIR

MEB Eğitim Teknolojileri (EĞİTEK) Genel Müdürü Nizami Aktürk, yaptığı açıklamada, puanlara ilişkin yenilemenin, bu hafta sonuna kadar tamamlanacağını söyledi.

Okullarda yapılacak diploma notu taramasına ilişkin bilgi veren Aktürk, ?yapacağımız tarama mağdur öğrencilerin durumunun düzeltilmesi ile sınırlı kalmayacak. Bir öğrenci hak ettiğinden fazla puan almışsa, bu öğrencinin puanını da yeniden hesaplayıp, sıralamasını düzelteceğiz. Örneğin aday bininci sırada ise belki bin 200'üncü sıraya inebilecek? dedi.

YÜKSEK PUANLININ SESİ ÇIKMIYOR

Genel Müdür Aktürk, diploma notu yanlışlıkla düşük girilen ve bu nedenle düşük puan alan öğrencilerin itirazda bulunduklarını, diploma notu yanlışlıkla yüksek giren öğrencilerden ise herhangi bir başvuru gelmediğini söyledi.

Haksız olarak yüksek puan alan ve üst sıralara yerleşen bu öğrencilerin de belirleneceğini ifade eden Aktürk, ?Yapacağımız tarama ile herkes hak ettiği puanı almış olacak? diye konuştu. OKS'ye giren 800 bin öğrencinin büyük bir bölümünün sıralaması kaçınılmaz olarak değişecek. Hata sonucunda alt sıralarda yer alan bir adayın hatanın düzeltilmesi ile üst sıralara yükselmesi, yüzbinlerce adayın sıralamasının kaydırılması sonucunu doğuracak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber