Alternatif telekom şirketleri şehir içi görüştürmek için lisans bekliyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Temmuz 2007 16:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Serbest Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği (TELKODER), Telekomünikasyon Kurumu'nun, şehir içi görüşme lisanslarının alternatif telekom şirketlerine verilmesini sağlaması gerektiğini belirtti.

TELKODER'den yapılan yazılı açıklamada, TELKODER'in, Türk Telekom'un yeni tarifesinin yürütmesinin durdurulması ve iptali için Danıştay'a yaptığı başvurunun haklı bulunduğu ve söz konusu tarifelerin yürütülmesinin durdurulduğu ifade edilerek, Danıştay'ın bu kararıyla, 1 Mart 2007 tarihinde yürürlüğe giren Türk Telekom'un yeni telefon tarifelerinin uygulanma imkanının ortadan kalktığı kaydedildi.

Açıklamada, Türk Telekom'un Danıştay'ın kararını takiben şehir içi tarifesini düşüreceği ancak, alternatif telekom şirketlerine şehir içi görüşme yaptırmak için gerekli lisansların hala verilmediği belirtilerek, ?Bu konudaki en önemli engel, siyasi irade eksikliğidir. Ayrıca, Türk Telekom'un 'piyasayı rekabetle büyütmek' stratejisini benimsemiyor olması da serbestleşmenin önündeki büyük engellerden biridir. Bu durum, sektör oyuncularının aleyhine işleyecek bir düzenin devam ettirilmesi anlamına gelmekte, sektörde yaratılması gereken rekabet ortamı yine yaratılmamaktadır? denildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

?Telekomünikasyon Kurumu, şehir içi görüşme lisanslarının alternatif telekom şirketlerine verilmesini bir an önce sağlamalıdır. Hem gerçek rekabet ortamının oluşturulması hem de tüketicinin korunması açısından en uygun koşullar ancak bu şekilde yaratılabilir. Serbestleşememiş bir pazar ortamında atılacak adımlar fayda sağlamayacaktır.

TELKODER olarak, Telekomünikasyon Kurumu'nu, şehir içi görüşme lisanslarının alternatif telekom şirketlerine verilmesi için gereken önlemleri ivedilikle almaya davet ediyoruz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber