Baykal: Oy senin ırzın, sakın satma onu

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 16 Temmuz 2007 15:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, iktidarın terör konusunda büyük yanlışlıklar ve tutarsızlıklar içinde olduğunu ileri sürdü. AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ?Senin gibi onu bunu himaye edeceğime, mazotun fiyatını düşürür, adımı mazotçuya çıkarmayı tercih edirim'' diye seslenen Baykal, ?İnşallah seçimden sonra Türkiye'de hem kardeşlik olacak, hem teröre karşı kararlı bir politika olacak'' dedi.

Baykal, partisinin Iğdır Zübeyde Hanım Meydanı'ndaki mitinginde konuştu. Mitinge bir saat gecikmeli gelen ve alanda bulunan 2 bin kişiye hitap eden CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Türkiye'yi karıştırmak isteyenlere fırsat vermeyeceklerini söyledi. Türkiye'de yeni bir dönemi açmanın zamanı geldiğini savunan Baykal şöyle konuştu:

?Türkiye'yi karıştırmak isteyenler var. Terörü bu amaçla kullananlar var. Bunları biliyoruz. İnşallah bunlara fırsat vermeyeceğiz. İktidar bu konuda büyük yanlışlıklar içinde. Çok büyük tutarsızlıklar içinde. İnşallah seçimden sonra Türkiye'de hem kardeşlik olacak, hem teröre karşı kararlı bir politika olacak. Çok sıkıntılar çektiniz. Ekonomide yaşandı, siyasette yaşandı, terörde yaşandı. Büyük güçlüklerin içinden geçiyoruz. Bu sıkıntıların sonuna geldik. Hiçbir şey ebedi değildir. Demokraside sürekli değişim ve yenilenme vardır. Şimdi Türkiye'de yeni bir dönemi açmanın zamanı geldi. Şartlar oluştu. İnşallah bu yeni dönemi hep beraber açacağız.''

?ADIMI MAZOTÇUYA ÇIKARMAYI TERCİH EDERİM''

CHP lideri Baykal, iktidara geldiklerinde mazot fiyatını düşüreceklerini yineledi ve kendisini eleştiren Başbakan Erdoğan'a ?Sayın Başbakan, sen oğlunun gemisine mazotu ÖTV'li mi veriyorsun ÖTV'siz mi veriyorsun?'' diye sordu. Baykal, konuşmasını şöyle sürdürdü:

?Mazot fiyatını düşüreceğiz. CHP iktidarında mazotun üzerindeki 1 YTL'lik ÖTV'yi kaldıracağız. Şimdi ÖTV'siz kazotu kim alıyor, Başbakan'ın gemiyi almış oğlu alıyor. Ama benim Iğdır'daki çiftçim mazotu ÖTV'li almaya mecbur bırakılıyor. Bugün denizde iş görenlerden almıyorlar. Havadan almıyorlar. Sen denizden almıyorsun, havadan almıyorsun. Deniz Baykal da gelecek karadan, topraktan almayacak. Biz de onları destekleyeceğiz. Hesabını yaptık 2,5 milyar dolar. 20 milyon kişi yararlanacak. Kıyameti koparıyorlar ?mazotçu bunlar mazotçu bunlar' diye. Senin gibi onu bunu himaye eden bir adam olacağıma çiftçiye mazot veririm, adımı mazotçuya çıkarmaya tercih ederim.''

DEVLET ANA PROJESİ

Konuşması sık sık ?Başbakan Baykal' sloganlarıyla kesilen CHP Genel Başkanı, iktidara geldiklerinde Yeşil Kart'ı kaldıracaklarını kaydederek söyle konuştu:

?CHP iktidarında Yeşil Kart'ı kaldıracağız. Üç ineği olana yeşil kart verilmiyor ama, altında mersedesi olana veriyorlar. Ne yapacağız, yeşil kartı kaldırıp yerine Nüfus Cüzdanı'nı koyacağız. Bunun bir şerefi var. yeşil kart, mavi kart bunlara gerek yok. Nüfus cüzdanın var mı var. Bütün vatandaşlara hakkettikleri sağlık hizmetini nüfus cüzdanıyla vereceğiz. Bizim iktidarımızda devlet kadını muhatap alacak. Şimdi ne yapmış devlet kurum kurmuş. Çocuk Esirgeme Kurumu, Kızılay, Fak-Fuk-Fon. Hepsi bürokrasiye bakmış değil mi? Hepsi maaş yetiştirmekte bir iş yapamaz durumda. Devletin bu alanda ayırdığı bu parayı kadına vereceğiz. Bu Devlet Ana Projesi'dir.''

KARARNAMELİ KÖMÜR DAĞITIMI

?Iğdır'da poşetler dağıtılıyor mu?'' diye soran Baykal, poşetlerle kömür dağıtıldığını, kömür işinin arkasında bir kararname olduğunu öne sürdü. Baykal, kararnameyle ilgili konuşmasına şöyle devam etti:

?Bu hükümet kömürü dağıtır. Daha sonra gelecek hükümet öder. Şimdi onlar dağıtıyor, biz ödeyeceğiz. Size dağıtacak malzemeleri alın ve teşekkür edin. ?Haram değil mi' diyorlar. Hayır haram değil. Helal, günahı varsa Allah günahını bana yazsın. Hiç günah, münah yok. Pirinci alın çorba, pilav yapın. Hiçbir mahsuru yok. Bunları alın da, ama sakın ha oy vermeyin. Almak günah değil de, oy vermek günahtır. Çünkü oy senin vicdani kanaatin, namusun, şerefin, onurun. Oy senin ırzın. Sakın satma onu. Seninle pazarlık etmeye onun hakkı yok.''

MİLLETVEKİLLERİ MAHKEMEYE

Baykal, milletvekili dokunulmazlıklarını kaldırarak yolsuzluklara son vereceklerini yineledi. Meclis'te 266 yolsuzluk dosyası olduğuna işaret eden Baykal, kendisinin de bir dosyasının bulunduğunu anımsatarak sözlerini şöyle sürdürdü:

?Yolsuzluğa son vereceğiz. Yolsuzluk karmaşık bir iş. Yolsuzun içinde bir iş adamı var. Tezgahı kuran. Bir devlet memuru var. Genel Müdür, müsteşar. Bir de siyasetçi var değil mi? Siyasetçi memuru koruyacak. O da iş adamını koruyacak. Siyasetçiyi çıkarırsak onlar ortalıkta kalır. Siyasetçiyi dokunulmazlığı kaldırarak ortadan çıkaracağız. 266 yolsuzluk dosyası var. içinde başbakanın var. Kalpazanlık dahil. Zimmetine para geçirmek dahil. Bakanların var, milletvekillerinin var. Bu dosyaları kaldıralım diyoruz. Hayır diyorlar. Yapılması gereken iş dokunulmazlığı kaldırmak. Haftaya CHP parlamentoda çoğunluğu sağlayacak. İlk yapacağımız iş milletvekillerine marş marş mahkemeye diyeceğiz. Bu dokunulmazlık dosyalarından biri de benim dosyamdır. O dosyayı öğrenince hemen gittim. 2002 seçimlerinde Zonguldak'ta konuşurken, zamanı geçirmişsin ve suç işlemişsin diye tutanak tutmuşlar. Ben bu konuda yargılanmak istiyorum. Hakim derse ki, bu önemli değil. Beni beraat ettirirse teşekkür ederim, saygılarımı sunarım. Ama derse ki bana, kardeşim bu yasayı siz yaptınız. Bu suçtur derse ve bana ceza verirse, ben de o cezayı çekmekten şeref duyarım, onur duyarım. Onlar dediler ki, seninkini kaldırırsak sıra bize gelir dediler.'' CHP Genel Başkanı Baykal, iktidara geldiklerinde, Iğdır'a üniversite açacaklarını ve hava limanı projesini bitireceklerini söyledi. Baykal, konuşmasının ardından Iğdırlılardan CHP milletvekili adayları Yücel Artantaş ile Nuri Alagöz'e oy vermelerini istedi. Partililerle yemek yiyen Baykal, Erzurum'daki mitinge katılmak üzere Iğdır'dan ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber