Akkuyu'da 8 milyar $'lık iş için tedarikçi bulunacak

Türkiye'nin ilk nükleer güç santrali olacak Akkuyu'da ana yüklenici firmalar Titan-2 ve IC İçtaş, yaklaşık 8 milyar dolarlık iş hacmine sahip projelere teklif verebilecek firmaların arayışına çıktı

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 10 Nisan 2019 08:40, Son Güncelleme : 10 Nisan 2019 08:40
Akkuyu'da 8 milyar $'lık iş için tedarikçi bulunacak

Akkuyu NGS'nin ana yüklenicisi Rus Titan-2 firması, Türk ortağı IC İçtaş ile Türkiye'nin ilk nükleer santral projesinde alt yüklenici ve tedarikçi olabilecek şirketleri belirlemek için piyasa araştırmasına başladı. Fiyat araştırması başlatılan ürünler arasında fanlar, sensörler, aydınlatma ürünleri, kapılar, klimalar, hava kanalları, havalandırmalar, beton, inşaat makineleri, laboratuvar ekipmanları, montaj malzemeleri, valfler, boya makineleri ve makine bükme ekipmanları gibi ürünler bulunuyor. Söz konusu fiyat ve pazar araştırmalarından haberdar olmayan firmalara da yazı gönderilerek ihalelere dikkat çekildi.

KAYIT OLMASI GEREKLİ

Firmaların ihalelere katılabilmek için Titan-2 şirketinin internet adresine kayıt olması gerektiği belirtildi. Santral ihalelerinin Rus enerji devi Rosatom kurallarına göre düzenlendiği biliniyor.

BARIŞ ŞİMŞEK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber