Rekabet Kurumu Başkanı'nın oğulları 'enerjik' çıktı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 17 Temmuz 2007 08:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Görev süresi haziranda dolan Rekabet Kurumu Başkanı Mustafa Parlak'ın oğulları Adnan Talip Parlak ve Yavuz Parlak 100 bin YTL sermayeli bir enerji şirketi kurdu.

YTP Enerji Elektrik Üretim Dağıtım Pazarlama adlı şirket elektrik üretim tesisi kurulması, işletilmesi, elektrik üretilmesi ve bunun satışıyla ilgilenecek. Şirket, kurulmuş ve kurulacak olan dağıtım ve üretim şirketleriyle ortaklıkda yapabilecek.

Baba - oğul ANAP'lı

Merkezi Ankara Çankaya'da olan şirkette Parlak kardeşlerin yüzde 50'şer hissesi var. 1970 doğumlu Adnan Talip Parlak ve 1978 doğumlu Yavuz Parlak, şirketin ilk 20 yılı için müdür seçildi.

6 yıllık görev süresi 3 Haziran'da dolan Mustafa Parlak, ANAP'tan 1987 ve 1991 yıllarında Rize milletvekili olarak seçilmişti.

Ali Talip Özdemir'in genel başkanlığı sırasında ANAP MKYK'sine giren oğlu Adnan Talip Parlak ise daha sonra partinin genel sekreterliğine kadar ilerledi. Yavuz Parlak ise Aralık 2005'teki düğünüyle gündeme gelmişti.

Mustafa Parlak oğlu Yavuz'a Ankara Sheraton Otel'de görkemli bir Osmanlı düğünü düzenlemişti. Nikâhta damadın şahitliğini Sanayi Bakanı Ali Coşkun, gelininkini ise Çalışma Bakanı Murat Başesgioğlu yapmıştı. Parlak kardeşler noterde önce Yağmur Enerji olarak tasdik edilen şirketin unvanını daha sonra YTP Enerji olarak düzeltti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber