'Mide ameliyatı sırasında dalağım alındı'

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Temmuz 2007 14:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'da, mide ameliyatı sırasında yapılan yanlışlık sonucu dalağının yırtıldığını ve alındığını iddia eden Battal Sevimli'nin, 1. Sulh Ceza Mahkemesindeki davasının duruşmasına devam edildi.

Davalı doktor ve hastane yetkililerinin katılmadığı duruşmada, mahkeme, rapor alınması amacıyla dosyanın Sağlık Bakanlığı Yüksek Sağlık Şurasına gönderilmesine karar verdi.

Adana 1. Sulh Ceza Mahkemesindeki davada, hasta Battal Sevimli (34), 15 Kasım 2005'te, mide ağrısı nedeniyle gittiği hastanede, Dr. S.B.

tarafından ameliyat edildiğini, daha sonra hasta bakıcılardan aldığı bilgiler üzerine doktorlara sorduğunda operasyon sırasında "bir yanlışlık sonucu yırtıldığı için" dalağının alındığını öğrendiğini ve mağdur edildiğini söyledi. Mahkeme tarafından, hastanın iddialarının ve sağlık durumunun tam olarak saptanması amacıyla dosyanın Yüksek Sağlık Şurasına gönderilmesine karar verildi. Sevimli, mahkeme çıkışı yaptığı açıklamada, ameliyat sonrası adeta hayatının karardığını belirterek, "Ameliyat öncesi inşaat işlerinde çalışıyordum, ancak şimdi onu da yapamıyorum. Durumumun bir an önce netlik kazanmasını ve sorumluların cezalandırılmasını istiyorum" dedi. Daha önce, Sulh Ceza Mahkemesine tazminat davası açtığını, ancak bunun reddedildiğini ifade eden Sevimli, alınacak rapor doğrultusunda yeni bir dava açacağını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber