Akman yeniden RTÜK başkanı, CHP'li üyeleri oy kullanmadı

Haber Giriş : 17 Temmuz 2007 17:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Akman, ikinci kez kurul başkanlığına seçildi.

Radyo Televizyon Üst Kurulu'nda yapılan seçimde Zahid Akman, ikinci kez kurul başkanlığına seçildi.

RTÜK'ün CHP'li üyeleri oy kullanmadı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) CHP'li üyeleri, Zahid Akman'ın ikinci kez başkan seçilmesine karşı çıkarak, oylamaya katılmadı.

RTÜK'ün CHP'li üyeleri Hülya Alp, Şaban Sevinç ve Mehmed Dadak, yazılı bir açıklama yaptı. Zahid Akman'ın 2 yıllık başkanlık süresinde yanlış uygulamalara imza attığı, 3984 Sayılı RTÜK Yasası'na aykırı tutum ve tavır sergilediği, kurum içindeki atamalarda siyasi davrandığı ileri sürülen açıklamada, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Akman hakkında yaptığı suç duyurusu hatırlatıldı.

Açıklamada, toplantıda Başkanlık ve Başkanvekilliğinin aynı parti önerisiyle gelen üyelerden olmaması yönünde uzlaşma önerilerinin dikkate alınmadığı ve bu konuda polemiğe giren yaklaşımlar sergilendiği savunuldu.

"Seçime katılmamız halinde geçmiş 2 yıllık, yasaya aykırı yanlış uygulamalara ve demokratik olmayan yönetim anlayışına ortak olacağımız inancı ile seçime katılmama kararı aldık" denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"RTÜK'ün siyasal yaklaşımlar ve yasamıza aykırı uygulamalardan arındırılması için, üyelerinin olduğu gibi yönetiminin de tarafsızlık ve özerklik mantığı içinde belli bir siyasi anlayışa mensup kişiler arasından değil, uzlaşıyla oluşturulması gerektiğine inanıyoruz."

anka/zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber