İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

İtiraz kabul edilirse seçim 2 Haziran'da

AK Parti'nin İstanbul'daki seçimlerin iptali için olağanüstü itirazının bu hafta içinde YSK tarafından karara bağlanması bekleniyor. İstanbul seçimleri iptal edilirse, megakentte yaşayanlar Türkiye'de yeniden seçim kararı verilen diğer yerlerle aynı gün sandığa gidecek

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 15 Nisan 2019 08:58, Son Güncelleme : 15 Nisan 2019 09:04
İtiraz kabul edilirse seçim 2 Haziran'da

31 Mart Yerel Seçimlerinden olağan itirazların YSK tarafından karara bağlanma süreci tamamlanırken, İstanbul için olağanüstü itiraz sürecinde ise geri sayım başladı. Maltepe'deki sayımların tamamlanmasından hemen sonra AK Parti İstanbul'daki seçimlerin iptali için olağanüstü itirazını yapacak. Söz konusu itirazın bu hafta içinde YSK tarafından karara bağlanması bekleniyor. İtirazın kabul edilmesi halinde İstanbul'daki genel seçimler 2 Haziran'da yenilenecek. Yerel seçimlerin ardından siyasi partiler İlçe, İl ve YSK'ya yönelik üç aşamalı itiraz olağan sürecini başlatmıştı. Bu kapsamda siyasi partiler, Türkiye genelinde başını İstanbul'un çektiği 25 İl ve bağlı ilçelere yönelik itirazlarını önce İlçe, ardından İl daha sonra da YSK'ya yaptı. İtirazların son aşaması olan YSK başvuruları 10 Nisan'da tamamlanırken, olağan itirazlar için karar süresi ise 13 Nisan'da sona erdi. YSK, İstanbul seçimlerinin kaderini etkileyecek Büyükçekmece'deki usulsüzlüklere ilişkin olağan kararını ertelemişti. Kurul, Büyükçekmece ile İstanbul genelindeki seçimlerin iptaline yönelik iki itirazı da birlikte görüşmeyi kararlaştırmıştı.

MALTEPE BITER BITMEZ...

13 Nisan'dan sonra başlayan "olağanüstü itiraz" aşamasına geçilirken, AK Parti'nin itirazı üzerine Maltepe'de 1089 sandıkta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine ait oy pusulalarının tekrar sayımında sona yaklaşıldı. Maltepe Türkan Saylan Kültür Merkezi'ndeki sayımda geriye kalan sandıkların bugün tamamlanması halinde AK Parti temsilcileri "tam kanunsuzluk" gerekçesiyle İstanbul'daki seçimlerin iptali için YSK'ya "olağanüstü itirazda" bulunacak.

AK Parti seçim işleri başkanı Yavuz'dan flaş açıklama "İstanbul'da seçimin yenilenmesini isteyeceğiz"

HONAZ VE KESKIN'LE AYNI GÜN

AK Parti'nin itirazı ardından YSK'nın parti temsilcilerinin de yer aldığı 11 kişiden oluşan kurulla bu hafta içinde toplanması bekleniyor. Kurul gündemine, hem Büyükçekmece hem de İstanbul genel seçimlerinin iptali ve ardından yenilenmesi başvurularını birleştirerek değerlendirecek. Kurulun yapacağı görüşmenin ardından AK Parti'nin yaptığı itiraz kabul edilirse İstanbul seçimleri iptal edilecek. Denizli'nin Honaz ve Kırıkkale'nin Keskin İlçelerinde olduğu gibi İstanbul'da 2 Haziran'da yeniden seçim kararı alınacak, vatandaş sandık başına gidecek. Kurulun itirazı ret etmesi durumunda ise mazbata yapılan sayımlarda birinciliği elde eden adaya verilecek.

YÜKSEL TEMEL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber