Makam odasından domates tarlasına

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Temmuz 2007 16:55, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

- MAKAM ODASINDAN DOMATES TARLASINA

- MANİSA'DA BİR İLKÖĞRETİM OKULU MÜDÜRÜ, GÖNÜLLÜ ÖĞRENCİLERİ VE KÖYLÜLERLE BİRLİKTE YAZ TATİLİNDE OKUL BAHÇESİNDEKİ TARLADA DOMATES YETİŞTİREREK OKULUNA GELİR SAĞLIYOR

- YEŞİLKÖY ŞEHİT GÜRKAN GÖKÇEK İLKÖĞRETİM OKULU MÜDÜRÜ OKAN ŞAHİN:

- "PAZAR SIKINTIMIZI AŞARSAK OKULUMUZA 15 BİN YTL KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ"

ÖZCAN AYDIN-MURAT YALÇIN

MANİSA (İHA) - Manisa'da bir ilköğretim okulu müdürü, okula ait atıl durumdaki 5 dönümlük tarlada yetiştirdiği domatesleri pazarlayarak okula gelir sağlıyor. Yaz tatilini gönüllü öğrencileri ile tarlada geçiren müdür, köylüler tarafından da el üstünde tutuluyor.

Manisa merkeze bağlı Yeşilköy Şehit Gürkan Gökçek İlköğretim Okulu'na 3 yıl önce müdür olarak atanan Okan Şahin, geçen yaz velilerle birlikte okulu boyamasının ardından, Marmara depremi sonrası kullanılmayan prefabrik konutları getirerek derslik sayısını 4'ten 8'e çıkarmasının ardından bu sezonu da laboratuvar ve kütüphane için gelir toplamakla geçiriyor.

Okula ait 5 dönümlük alana müdür yardımcısı Bahadır Tekin ile domates ektiklerini söyleyen Okan Şahin, sezon boyunca 30-40 ton arasında mahsul elde ederek 15 bin YTL gelir sağlamayı planladıklarını ifade etti. Şahin, alanın bir bölümünde de üzüm üretimi yaptıklarını söyledi.

Bir hayırseverin tahsis ettiği kamyonetle aldıkları siparişlere göre torbaladıkları domatesi sattıklarını, kentte birçok kişinin okula katkı sağlamak amacıyla kendilerinden alış veriş yaptıklarını belirten Şahin, ''Devletten gelecek mutat ödemelerin dışında ihtiyaçlar için velilerden para toplama yerine okulun arka bahçesindeki atıl durumdaki 5 dönümlük tarlaya bir köylünün yardımıyla ektiğimiz domatesleri toplamaya başladık. Eski öğrencilerimiz Aynur, Aysel ve Songül Küle kardeşlerin yardımlarıyla

domatesleri bir hayırseverin tahsis ettiği kamyonetle pazarda satıyoruz" dedi.

Okulun yapılacak daha çok işi olduğunu anlatan Şahin, sözlerine şöyle devam etti: "Eğer ben yaz aylarını plajlarda geçirirsem öğrencilerim kışın huzurlu bir eğitim öğretim yapamaz. Ben yaptığım bu işi severek yapıyorum. Yaz dönemi genelde boş geçiyor. Makam odasında oturacağıma burada okuluma ve köy halkına faydalı olmaya çalışıyorum."

Domateslerin toplanmasından sonra pazarlanması konusunda sıkıntı yaşadıklarını belirten Şahin, özellikle zincir marketlerle çalışmak istediklerini ve bu konuda destek beklediklerini söyledi. Şahin, ayrıca tarlanın bir bölümünde yetiştirilen üzümün ise çalışmalarına destek veren hayırseverlere ikram edileceğini bildirdi.

Okul müdürleri ile birlikte tarlada domates yetiştiren ve yakıcı güneş altında domates toplayarak pazarlamaya da yardımcı olan öğrenciler, müdürleri ile birlikte bu işi yapmaktan büyük keyif aldıklarını, sohbet ederek zevkle çalıştıklarını söylediler. Müdürü el üstünde tutan Yeşilköy halkı ise okul müdürü ve yardımcısına teşekkür ederek, ''Okan Şahin köyümüze geleli üç yıl oldu. Harabe okulu modern eğitim görülebilen bir noktaya getirdi. Onunla ne kadar gurur duysak az'' dediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber