Gül Kayseri'de konuşurken "AKP'ye küskünüz" pankartı açtırılmadı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 17 Temmuz 2007 17:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül Yelşilhisar ve Yahyalı İlçelerinde halka hitap etti. Yahyalı ilçe meydanında, kalabalığı gören bakan Gül, bazı siyasi partilerin büyükşehirlerde bile bu kalabalığı, su çoşkuyu bulamadığını söyledi. Gül'ün Yahyalı ilçesine girişi sırasında ?Sayın Cumhurbaşkanımız, AKP'ye yüzde 92 oy verdik, AKP'ye gönül vermiş Çubuklu Köyü'nün yolları yapılmadı. Küskünüz -Çubuklu Köyü halkı' yazılı pankart güvenlik görevlilerince açtırılmadı. Bu sırada toplanan pankartı görüntülemek isteyen DHA muhabiri, AKP'lilerin saldırısına uğradı ve tartaklandı.

Yahyalı ilçesinde davul- zurna eşliğinde halaylarla karşılanan Gül, mitingi alanına yaklaşık 300 araçlık konvoyla geldi. İlçe meydanında üstü açık otobüsden halka seslenen Gül, ?İşte Cumhurbaşkanı' diye anons edildi. ?Çankaya senindir, senin olacak' slagonları arasında konuşmaya başlayan Abdullah Gül, ?Kimseyi yuhalamayın, bizim lügatımızda vurmak kırmak, yuhalamak yok. Sevgiyi yaymak ve hizmet yarışı var. Bazı partililer büyükşehirlerde bile bu çoşkuyu yakalamamıyor. Sizleri bu şekilde görürken hem seviniyor hem de sıcakta burada olduğunuz için üzülüyorum'' diye konuştu

?CUMHURBAŞKANLIĞINDA BİZE OYUN OYNANDI''

Konuşması sık sık ?Çankaya senindir, senin olacak' sloganı ile kesilen Abdullah Gül, ?Bu konuda konuşmayacaktım ama, madem ısrar ediyoruzsunız konuşalım'' diyerek adaylık sürecini anlattı. Bakan Gül şunları söyledi:

?Zamanı gelince milletvekili, Cumhurbaşkanlığı ve belediye başkanlıkları seçimleri yapılır. Bunun tarihleri ve nasıl yapılacağı bellidir. Türkiye ilk defa mı cumhurbaşkanı seçecekti. Üç Cumhurbaşkanı, bu anayasa ile seçilmedi mi? Onlara farklı Anayasa mı uygulandı. Kardeşiniz aday olunca, aman yarabbi diye bir şey fark ettiler. Biz, ağırbaşlıyız, asil insanlarız. CHP, DP ve MHP'ye oy verenler bile, bize oyun oynandığını biliyor. Benim başım dik, mahçup olması gerekenler, o oyunları oynayanlar ve alet olanlardır. Türkiye'ye ayıp oldu, yakışmadı. Şimdi, Cumhurbaşkanını seçememiş bir ülkeyiz. Onun için Temmuz sıcağında seçim yapıyoruz. Milletten kaçılmaz, ?Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir. Milletin dediği olacaktır.'' Abdullah Gül konuşmasının ardından Develi İlçesi'ne geçti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber