Erdoğan en şanslı lider oldu

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 18 Temmuz 2007 07:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İngiltere'de yayımlanan Financial Times gazetesinin dünkü sayısında yer alan bir haberde, "Hızlı değişen bir toplum olan Türkiye'de, Kemalizmin katı unsurlarını reddeden yeni bir muhafazakâr modernite hareketinin hızla yükseldiği" ileri sürüldü.

Gazetenin Türkiye muhabiri Vincent Boland tarafından kaleme alınan "Hilal Yükseliyor" başlıklı yazıda, ironik bir biçimde Türkiye'de modernleşme hareketinin öncüsü olan Kemalistlerin bir süre sonra modernizmi hoş karşılamadığı ve kendisini modernleştiremediği belirtildi.

Türkiye'de modernizmin Avrupa'nın aksine "tepeden dayatılan" bir hareket olduğunu belirten Boland, çok partili sisteme geçildikten sonra gelişen muhafazakâr modernitenin, "tepeden değil alttan başlayan, gelenekle birlikte modernleşmeyi amaçlayan bir hareket olduğunu" vurguladı.

Bu hareketin asıl merkezinin İstanbul'daki varoşlar değil, Kayseri'de yeni ortaya çıkan burjuvazi olduğunu yazan Boland, "Bu yeni burjuvazinin siyasi gücü elde etmek için AKP'yi desteklediğini" kaydetti.

Gazetede, AKP'nin aday listelerinde daha muhafazakâr unsurlara yer verilmeyerek genç profesyonellere yöneldiği, bunun da partinin devlet ile barışmakta olduğunun bir işareti olduğu belirtildi. Hükümetin ekonomi ve AB konusunda inkâr edilemez başarıları olduğunu belirten Boland, "Erdoğan, Türk siyaset tarihinin en şanslı lideri. Başarısı, muhalefetin başarısızlığına bağlı" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber