OKS'de ikinci şok... Optik okuyucuda mı hatalıydı?

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Temmuz 2007 15:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, kendilerini arayan bir velinin, ?Sınav kağıtlarının kalitesi düşük. Çocuğum önceden işaretlediği ancak daha sonra sildiği bir cevabın doğru olmasına karşın, optik okuyucu silinen cevabı okumuş. Bu durumdan dolayı birkaç soru yanlış olarak değerlendirildi? iddiasında bulunduğunu kaydetti.

Dinçer, sendika genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, OKS'de diploma notunun yanlış girilmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın ?son beş yıldır hukuksuz uygulamalar, kadrolaşma girişimleri ve yapılan yanlışlarla gündeme geldiğini? öne süren Dinçer, ?Bakanlık, sorunları gündeme getiren gazeteleri ve sendikaları suçlayarak dikkatleri başka yöne çekmeye çalışmaktadır? diye konuştu.

Sınav puanı yanlış hesaplanan öğrenci sayısının 477 olduğunu söyleyen Dinçer, ?Bir puanlık değişikliğin binlerce öğrencinin sıralamasını değiştireceği düşünüldüğünde, 2007 OKS sınavının başlı başına bir skandal olduğu ve bu skandalın öncelikli sorumlusu olarak Milli Eğitim Bakanlığı'nın görülmesi gerektiği açıktır? dedi.

?Bakanlık sınav sonuçlarına itiraz etmek isteyen öğrencilerin bankaya 10 YTL yatırmalarını şart koşmuştur? iddiasında bulunan Dinçer, bakanlıktan kaynaklanan bir hata nedeniyle böyle bir ücret talep edilmesini doğru bulmadıklarını kaydetti.

İlköğretim başarı puanlarının incelenmesi ve öğrencilerden para alınmaması gerektiğini ifade eden Dinçer, ?Bu yıl ilköğretim başarı puanı hesaplanmasından vazgeçilmelidir. Bu başlı başına eşitsizliktir. Ya tamamen kaldırılmalıdır ya da ilköğretim başarı puanı yeniden hesaplanmalıdır? diye konuştu.

Dinçer, en son çözüm olarak sınavın tekrar yapılması gerektiğini de söyledi.

?OPTİK OKUYUCU HATASI? İDDİASI

Dinçer, kendilerini arayan bir velinin, ?Sınav kağıtlarının kalitesi düşük. Çocuğum önceden işaretlediği ancak daha sonra sildiği bir cevabın doğru olmasına karşın, optik okuyucu silinen cevabı okumuş. Bu durumdan dolayı birkaç soru yanlış olarak değerlendirildi? iddiasında bulunduğunu kaydetti.

Adını açıklamadığı bu velinin konuyu bir dilekçeyle MEB Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğüne bildirdiğini söyleyen Dinçer, bu durum karşısında sınavın geçersiz sayılabileceğini öne sürdü.

Puanın yanlış hesaplandığını düşünen velilerin, bunu dilekçeyle Bakanlığa bir an önce belirtmelerini öneren Dinçer, ?Düzeltme yapılmadığı takdirde yargıya başvurmaları gerekir. Biz sendika olarak her veliye gereken desteği vermeye hazırı. Velilerin Bakanlık için tazminat davası açma hakkı var? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber