Sözleşmeli ve kadrolu öğretmenlerin birleşmesi için MEB'e öneri

Kadrolu bir öğretmen, sözleşmeli öğretmen olarak çalışan eşinin bulunduğu il/ilçeye atandığını ancak norm olmadığı için sorun yaşandığını belirterek bir çözüm önerisi sundu. Bu öneriyi MEB'in dikkatine sunuyoruz.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 24 Nisan 2019 10:20, Son Güncelleme : 24 Nisan 2019 11:01
Sözleşmeli ve kadrolu öğretmenlerin birleşmesi için MEB'e öneri

Kadrolu bir öğretmen, sözleşmeli öğretmen olarak çalışan eşinin bulunduğu il/ilçeye atandığını ancak norm olmadığı için sorun yaşandığını belirterek bir çözüm önerisi sundu.

Bu öneriyi MEB'in dikkatine sunuyoruz.

UYGULAMA

1. Bakanlığımız iki sözleşmeli öğretmenin aile birliği mazereti olduğunda eşleri ihtiyaç duyulan bir ilde birleştirmektedir.

2. Eşlerden biri kadrolu ise kadrolu sözleşmeli öğretmenin yanına gidebilmektedir.

Bakanlığımız aile birliği için iki uygulamayı yaparak aile birlikteliğini sağlamaktadır. Buraya kadar sorun bulunmamaktadır.

SORUN

1. Eşlerden biri kadrolu olduğunda sözleşmeli olan eşin yanına norm bulunmadığı için gidememekte ya da gitse de norm olmadığı için İl/İlçe emrinde beklemektedir. İl/İlçede hiç normu olmayan öğretmen bile sözleşmeli eşin yanına gönderilmektedir. (Not: Bu şekilde 2 yıldır il/ilçe emrinde bekleyen öğretmen bulunmaktadır)

ÇÖZÜM

1. Sözleşmeli olan eşinin bulunduğu İl/İlçede normu bulunmayan kadrolu öğretmenlerin aile birliği sağlanırken, ikisine de ihtiyaç duyulan bir İl/İlçede birleşmeleri sağlanmalıdır.

Sonuç: Eşlerden biri kadrolu olduğu durumlarda da aile birliği sağlanırken norm göz önüne alınmalı her iki öğretmene ihtiyaç duyulan başka bir ilde aile birliği korunmalıdır. Bu şekilde gereksiz norm fazlası yaratılmamış olunacaktır.

Örnek: A ilinde x öğretmeni olarak çalışan kadrolu teknik öğretmen B iline atanan sözleşmeli eşinin yanına gitmek istiyor. İl/İlçe emrine atanıyor. Ama B ili sınırları içerisinde normu hiç yok.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber