İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Geçici işçilere kadroda 2. aşama tamam

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Temmuz 2007 14:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Geçici işçilerin kadroya geçirilmesi projesinde ikinci aşama tamamlandı. Sözleşmeli olacak personelin tavan ücretleri ise devlet memurlarının Temmuz zammına paralel yüzde 3 ile 4 oranında zamlanıyor.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, kamu kuruluşlarının, sürekli işçi ya da sözleşmeli kadrosuna alınacak geçici işçilerle ilgili teklif verme süresi dün akşam sona erdi.

Kuruluşların kadro tekliflerinin iletilmesinin ardından Devlet Personel Başkanlığı ile Maliye Bakanlığı, sözleşmeli ya da sürekli işçi kadrosuna geçirilecek olan geçici işçilerin vize işlemleri için teknik komiteler oluşturuyor.

Bu komiteler, değerlendirme aşamasında, ilgili kuruluşun, "İşçiler eliyle yürütülmesi gereken işlerde çalışan geçici işçileri sürekli işçi, büro işinde istihdam edilenleri ise sözleşmeli statüsüne alıp almadığına" bakılacak. Aynı şekilde kuruluşların, sözleşmeliye geçiş yaparken, Maliye Bakanlığının daha önce belirlediği ücret skalalarına uyup uymadığı da kontrol edilecek.

Yapılan inceleme sonucunda uygun görülen teklifler onaylanacak ve yeni kadrolar vize edilecek. Bu işlemin ardından kamu kuruluşları vizelere göre yeni atama işlemlerini gerçekleştirecek. Böylece 218 bin 733 geçici işçi, en geç 3 ay içinde sözleşmeli ya da sürekli işçi statüsüyle istihdam edilmeye başlanmış olacak.

Bu arada Maliye Bakanlığının geçici işçi statüsünden sözleşmeliye geçirilecekler için belirlediği ücret tavanları da, devlet memurları ve sözleşmelilerin Temmuz zammına paralel olarak artırılıyor.

Emsal memur maaşlarını aşmamasına özen gösterilen tavan ücretler, yüzde 3 ile 4 arasında değişen ikinci yarı zammına paralel yeniden hesaplanıyor. Kamu kuruluşları, geçici işçi statüsünden sözleşmeliye geçecek personelin ücret düzeyini zamlı skalaya göre belirleyecek.

Maliye Bakanlığı, Mayıs ayında çeşitli unvanlar için 930 YTL ile 1.970 YTL arasında değişen ücret tavanları tespit etmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber