TBMM 23. Dönem'e hazır

Haber Giriş : 24 Temmuz 2007 09:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-TBMM 23. Dönem 1. Yasama yılına hazırlandı. Yeni seçilen milletvekillerini bekleyen Meclis'te süren hummalı çalışma da tamamlandı. Meclis, Halkla İlişkiler binasında bulunan milletvekili odalarında temizlik ve tadilat çalışmalarını bitirdi. Liste dışı kalan ve seçilemeyen milletvekilleri odalarını boşaltma işlemini tamamladı. TBMM'nin iç ve dış fiziki mekanları yeniden elden geçirilirken, YSK'nın açıklayacağı kesin sonuçların ardından Meclis'e gelmeye başlayacak yeni milletvekilleri için danışma bankoları hazırlanıyor.

-TBMM yeni milletvekilleri, danışmanlar ve sekreterler için el kitapları ile milletvekilleri için yasama faaliyetlerini anlatan kılavuzlar hazırladı.

TBMM 23. Dönem 1. Yasama yılı hazırlıklarını tamamladı. Yeni seçilen milletvekillerini bekleyen Meclis'te süren hummalı çalışma da tamamlandı. Meclis, Halkla İlişkiler binasında bulunan milletvekili odalarında temizlik ve tadilat çalışmalarını bitirdi. Liste dışı kalan ve seçilemeyen milletvekilleri odalarını boşaltma işlemini tamamladı. TBMM'nin iç ve dış fiziki mekanları yeniden elden geçirilirken, YSK'nın açıklayacağı kesin sonuçların ardından Meclis'e gelmeye başlayacak yeni milletvekilleri için danışma bankoları hazırlanıyor.

TBMM yeni milletvekilleri, danışmanlar ve sekreterler için el kitapları ile milletvekilleri için yasama faaliyetlerini anlatan kılavuzlar hazırladı.

SEÇİLEMEYENLER DE TAŞINIYOR

AKP ile CHP'den 22 Temmuz seçimlerinde listeye alınan ancak seçilemeyen yaklaşık 103 milletvekili de odalarını 23 Temmuz Pazartesi'nden itibaren boşaltmaya başladılar. Ankara dışında olan bazı milletvekilleri ise sekreterlerine verdiği talimat doğrultusunda odalarındaki eşyalarını boşalttırdılar. Boşaltılan odaların temizliğine ve tadilatlarına da başlandı.

MİLLETVEKİLLERİ İÇİN EL KİTAPLARI VE KLAVUZLAR HAZIRLANDI

Meclis, 23. Dönem milletvekilleri, danışmanları ve sekreterleri için ayrı ayrı el kitabı ve yasama çalışmaları kılavuzu hazırlatıldı.

El kitaplarında Meclis kampüsü içerisinde yer alan binalar tek tek tanıtıldı. Sekreter ve danışmanların yanı sıra Meclis personelinin görevleri anlatıldı.

Milletvekilleri için hazırlanan kılavuzlarda ise daha çok yasama faaliyetleri anlatıldı. Milletvekillerinin sahip oldukları haklar, Meclisin hangi imkanlarından nasıl yararlanacaklarına ilişkin bilgiler yer aldı. Yasama kılavuzunda da kanun tekliflerinin hazırlanması ve kanunların hangi aşamalardan geçtiği, komisyon ve Genel Kurul faaliyetleri hakkında bilgi veriliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber