2007/5'te, Diyetisyeni VHKİ olarak atadılar

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 24 Temmuz 2007 11:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2007/5 KPSS tercih işlemlerinde bir diyetisyen VHKİ kadrosuna atandı.

2007/5 KPSS tercih kılavuzunda "3966017" nolu kadro olarak gösterilen İçişleri Bakanlığının merkez teşkilatındaki VHKİ kadrosu için aranan şartşar şu şekilde idi: 4797 6003 6225

4797 nolu şart kılavuzda "Beslenme ve Diyetetik lisans programından mezun olmak." olarak belirtilmiştir. Kılavuz bu şekilde hazırladığı için, yerleştirme işlemlerinde sadece Beslenme ve Diyetetik lisans programından mezun olanların tercihleri dikkate alınmış ve bir diyetisyen bilgisayardaki verileri hazırlama ve kontrol ile yükümlü olan VHKİ kadrosuna atanmıştır.

Bu kadroya atanmış olan diyetisyenin daha sonra diyestisyen kadrosuna atanması ancak unvan değişikliği sınavı ile mümkündür. Bu yanlışlığın ilgili kişiye diyestisyen kadrosu verilerek düzeltilmesi mümkün değildir. Zira, aday, bu kadroyu kendi iradesi ile seçmiştir.

Bu atama, yerleştirme işlemlerinde, her bir kadro için belirlenen nitelik kodlarının ne derece önemli olduğunu göstermektedir. İnanıyoruzki bu yanlışlık tercih işlemleri sırasında gelen şikayetler üzerine fark edilmiştir. Ancak, kılavuz ilan edildiği için değişikliğe gidilmemiştir gibi görünmektedir.

Tüm adayların, bundan sonraki tercih işlemlerinde, nitelik kodlarına daha fazla önem vermelerini öneriyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber